Diyarbakır'da olaylar çıktı

Diyarbakır’ın çeşitli bölgelerinde ateş yakarak, yol kapatan gruplar, polisle pompalı tüfekle ateş açtı.

Diyarbakır'da olaylar çıktı
Diyarbakır'da olaylar çıktı
GİRİŞ 22.07.2015 00:08 GÜNCELLEME 22.07.2015 00:40
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Olayların yer yer devam ettiği kentin çeşitli bölgelerinde zaman zaman silah sesleri yükseliyor. Kentte güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı. 

Diyarbakır’da, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 32 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı protesto eden gruplar, kentin çeşitli bölgelerinde olay çıkardı. Merkez Bağlar ilçesi Koşuyolu Caddesi'nde çöpleri barikat yaparak, ateş yakan grup, yolu trafiğe kapatarak, IŞİD aleyhine slogan attı. Grup, olay yerine gelen zırhlı polis araçlarına da taş ve molotofkokteylleri ile saldırdı. Bunun üzerine gruba biber gazı ile müdahale edildi. Grubun dağılması üzerine yol trafiğe açıldı. İlçenin Emek ve Öğretmenler caddelerinde de benzer olaylar yaşandı.

Merkez Sur ilçesi Melikahmet Paşa Caddesi'nde de bir grup, yolu trafiğe kapattı. Slogan atan grup, olay yerine gelen zırhlı polis araçlarına pompalı tüfekle ateş açtı. Polis, grubu zırhlı araçların içerisinden biber gazı atarak, dağıttı.

Öte yandan, zaman zaman silah seslerinin yükseldiği yerde polis güvenlik tedbirlerini arttırdı. Bazı önemli noktalara zırhlı araçlar konuşlandırıldı. Zırhı olmayan araçlar ise emniyete çekildi. Devriyeler arttırılırken, telsizlerden yapılan anonslarda polise mümkün olduğunca araçlardan inmeme talimatı verildi.

YORUMLAR 18
  • tuva 8 yıl önce Şikayet Et
    Artık devlet sert yüzünü göstermeli,pkk ya bu kadar tolarans gösterilmesi çok yanlış. Adam dağda silah kullanınca terörist şehirde kullanınca eylemci oluyor. Mafem devlet polisine ateş eden teroriste sadece biber gazı sıktırıyor, o zaman bizde alalım elimize pompalıları olmaz mı? Devlet görevini yapmazsa millet görevini yapar. Teroriste bu kadar müsamahaya hayır.
    Cevapla
  • Oner 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunların amaçları ülkeyi karıştırmak alan vatanımız korusun polsimizi askerinin korusun zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • Abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    Azdılar bunlar, devlet artık daha fazla müsaade etmemeli.
    Cevapla
  • bekir 8 yıl önce Şikayet Et
    pkk gitzin isitle kapissin
    Cevapla
  • Ala 8 yıl önce Şikayet Et
    Diyarbakır'da ne kadar keş sapık varsa bunların safında müdahale şart
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti