"Trakya'nın incisi" İğneada'da "çadır turizmi"ne ilgi

ÖZGÜN TİRAN - NİHAT EVREN - Trakya'nın önemli turizm merkezi haline gelen İğneada'da son yıllarda yaygınlaşan "çadır turizmi", dar gelirli tatilcilerden ilgi görüyor.

"Trakya'nın incisi" İğneada'da "çadır turizmi"ne ilgi
"Trakya'nın incisi" İğneada'da "çadır turizmi"ne ilgi
GİRİŞ 22.07.2015 11:41 GÜNCELLEME 22.07.2015 13:08

"Trakya'nın incisi" olarak nitelendirilen Demirköy ilçesinin İğneada beldesinde, Longoz Ormanları kıyısına kurulan çadır kampları, bölgenin önemli tatil alanlarından biri haline geldi.

Maddi durumları el vermediği için lüks otellere gitme şansı bulamayan vatandaşlar, tatillerini Longoz Ormanları'nın Erikli Gölü çevresinde kiraladıkları alanlara kurduklar çadırlarda geçiriyor.

Karadeniz kıyısında 20 kilometrelik kumsala sahip İğneada'ya gelen tatilciler, hem ucuz hem de daha uzun süreli tatil yapma imkanı buluyor. 

Türkiye'nin dört bir yanından bölgeye gelen tatilciler, sabahın ilk ışıklarıyla Longoz Ormanları kıyında yürüyüş yaparak balık avlıyor, daha sonra organik ürünlerden oluşan kahvaltılarını yapıyor.

Gün içinde denize giren yerli ve yabancı turistler, kendi imkanlarıyla odun ateşinde pişirdikleri yemekleri yiyor, ağaçlar arasına kurdukları hamakta kitap okuyarak yorgunluklarını atıyor.

Vatandaşlar, zaman zaman çadır komşularıyla bir araya gelerek çeşitli oyunlar da oynuyor. 

Doğa ile baş başa tatil yapan turistler, çevrelerinde yetiştirdikleri organik sebzeleri de tüketiyor.

 

- "Bundan ucuzu yok"

 

İstanbul'dan tatil için İğneada'ya gelen Mehmet Özgüner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çadırda tatil yapmanın ekonomik olduğunu söyledi.

Yaklaşık 25 yıldır aynı bölgede çadırda tatil yaptığını, bölgede iyi dostluklar da kurduklarını dile getiren Özgüner, şöyle devam etti:

"İğneada, dar gelirli vatandaşların tatil yapması için çok uygun. Biz emekliler buraya geliyoruz, çadırımızı kuruyoruz. Günlük 5-10 lira konaklama bedeli ödüyoruz. Doğayla iç içeyiz. Kuğular, deniz, yaban ördekleri, kazlar... Burada 2-3 ay kaldığımız da oluyor. Bütçemize göre hareket ediyoruz."

Özgüner, otellerin çok pahalı olduğunu, bu nedenle dar gelirli vatandaşlar için "çadır turizmi"nin uygun olduğunu vurguladı.

Ali Gürlek de ekonomik nedenlerden dolayı tatillerini çadırda geçirdiklerini aktardı.

En ekonomik otel fiyatının günlük 200-250 lira olduğuna dikkat çeken Gürlek, çadırda tatil yapmanın bütçelerine daha uygun geldiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi