Hükümet kurma süreci

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kocaoğlu: "Ben hükümetin kurulmasından yanayım. Geniş tabanlı bir uzlaşıyla ülkenin başındaki bu problemleri hep birlikte aşmak zorundayız"

Hükümet kurma süreci
Hükümet kurma süreci
GİRİŞ 23.07.2015 14:40 GÜNCELLEME 23.07.2015 17:34

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, erken seçimin bir şey değiştirmeyeceğini, hükümetin kurulmasından yana olduğunu belirtti.  

Urla'da Büyükşehir Belediyesi ile Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında çiçek ve çalı bitkisi alımı protokolü imza törenine katılan Kocaoğlu, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. 

Suruç'taki saldırıların dış politikada "yurtta barış, dünyada barış" ilkelerinden şaşıldığında neler yaşanacağının bir göstergesi olduğunu savunan Kocaoğlu, "Artık ‘bir daha olmasın’ temennisinde bulunmaktan öte şeyler söylemek gerekiyor. Başka bir yol, yöntem bulmak gerekiyor. Uyanık olmak, birlik beraberliğimizi sağlamak zorundayız. Bölgemizdeki sorunların bizi içine çekmek istediğini hepimiz biliyoruz. Nasıl dışarıda kalırız, kendimizi nasıl koruruz, nasıl zarar görmeden çıkarız. Ülkedeki birinci gündem maddesi bu olmalıdır" dedi.

Koalisyon görüşmelerine de değinen Kocaoğlu, Türkiye'nin son 1,5 yılda 3 seçim yaşadığını, daha fazla seçim yapmanın ülkenin yararına olmayacağını savundu.

"Vatandaşımız, siyasi partilerimiz ve siyasetçilerimiz son derece yorgun ve bezgin" diyen Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Millet kararını verdi, böyle bir parlamento tablosu çıktı. Bu tablodan siyasetçilerin hükümet çıkarması, uzlaşı içinde olması ve ülkeyi yönetmesi gerekiyor. Ben hükümet kurulmasından yanayım. Bir daha seçimde aynı tablo çıkarsa ne olacak ? 45 günde ne değişti ki, seçime gidildiğinde değişsin. Aynı tablo çıkarsa bir daha mı seçime gidilecek ? Onun için hükümet kurmayı başarmak zorundayız. Uzlaşıyla hatta geniş tabanlı uzlaşıyla ülkenin başındaki bu problemleri hep birlikte aşmak zorundayız."

İmzalanan protokolle Urlalı üreticilere, yaklaşık 1 milyon liralık destek sağlanacağı belirtildi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!