Türk askeri ile IŞİD arasında çatışma

Türk tankları Suriye sınırına girerek IŞİD militanlarıyla çatışmaya girdi.. Çatışmalar öğle saat 13:30'da başladı ve 19:50'ye kadar sürdü.

GİRİŞ 23.07.2015 17:06 GÜNCELLEME 23.07.2015 20:28
Bu Habere 178 Yorum Yapılmış

Anadolu Ajansı ve DHA'nın son dakika haberine göre, Kilis'te görev yapan tank, mekanize piyade birlikleri, Suriye sınırına girerek, IŞİD kontrolündeki Al-Rai köyünü ağır silahlarla ateş altına aldı. İlk ateş sonrası 1 IŞİD militanı öldürüldü.

ASTSUBAY ŞEHİT OLDU

Kilis'e bağlı Elbeyli köyü karşısında Çobanbey kasabası civarındaki Türk askerlerine Suriye tarafından ateş açıldı. IŞİD'in kontrolündeki bölgeden gelen saldırıda 1 astsubay şehit olurken, 4 asker yaralandı. Bunun üzerine bölgede bulunan askeri birliklerin IŞİD kontrolündeki Suriye topraklarına girdi.

TÜRK TANKLARI SINIRI GEÇTİ

TSK saldırıya anında karşılık verdi. Önce bölgeye konuçlandırılan obüs ve tanklarla ateş açıldı. IŞİD güçlerine hafif silahlarla da müdahale edildi. Sıcak temasın sürdüğü Suriye topraklarındaki Ayyaşe Türkmen köyünün tamamen boşaltıldığı ve IŞİD'in kontrolünde olduğu biliniyor .

IŞİD MEVZİVLERİ ATEŞ ALTINDA

Astsubayın şehit edilmesinin ardından TSK'nın Suriye'deki IŞİD hedeflerini ateş altına aldı.

Sınırda karşılıklı çatışmanın devam ettiği öğrenildi.

KİLİS VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, yaptığı açıklamada, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Dağ Hudut Karakoluna, Suriye tarafından ateş açıldığını belirtti.

Güvenlik güçlerinin, terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki bölgeden açılan ateşe anında karşılık verdiğini vurgulayan Tapsız, "İlk ateşte maalesef bir astsubayımız şehit oldu, 2 uzman çavuşumuz ise yaralandı. Ellerinden yaralanan askerlerimiz 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sağlık durumları iyi" dedi.

ÇATIŞMA 13:30'DA BAŞLADI

Ayyaşe köyünde yaşayanlar da Al Jazera'ye çatışmanın saat 13:30'da başladığını ve Türk askerinin sınıra 1,5 kilometre içilerine kadar girip çıktığına dair bilgiler verdi. 

YORUMLAR 178
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Türklerin sabrını aşmanın elbetde bedeli olacaktır . dini terör kimlik terörü ile yola çıkan kansizlarin kökü kazınır inşallah . Allah yeryüzündeki ordusunu ite köpeğe ezdirmez . cCc
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Karanlik guclerin amaci buydu zaten
    Cevapla
  • mecnun 8 yıl önce Şikayet Et
    demekki neeymiş. her kuşun eti yenmezmiş
    Cevapla
  • Allah hayirlara cikarsin 8 yıl önce Şikayet Et
    Keşkem Suriye ye girilmeseydi :(
    Cevapla
  • A.Ş.Fetih.1453 8 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim zeval vermesin. Devletimize ve iyi niyetli milletimize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alanya'da CHP ve MHP'nin afiş atışmaları
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"