Çorum Belediyesi, kayıp kaçak su kullanımını için çalışlarını sürdürüyor

Çorum Belediyesince kayıp - kaçak su kullanımı tespiti çalışmalarıyla yıllık 1,8 milyon ton su tasarrufu sağlandığı bildirildi.

Çorum Belediyesi, kayıp kaçak su kullanımını için çalışlarını sürdürüyor
Çorum Belediyesi, kayıp kaçak su kullanımını için çalışlarını sürdürüyor
GİRİŞ 23.07.2015 17:08 GÜNCELLEME 23.07.2015 17:08

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda barajlardaki su seviyesinin düştüğüne ve yer altı su kaynaklarının azaldığına dikkat çekerek, içme suyundaki kayıp - kaçakla mücadele çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirtti.

İçme suyu şebekesindeki kayıp kaçakların tespit ve tamir işlemleri için yaklaşık bir yıl önce son teknoloji ile donatılmış araç satın aldıklarını ifade eden Zahir, şunları kaydetti:

"Çalışmalarımız kapsamında bugüne kadar 46 tane kayıp kaçak tespiti yapıp arızalarını giderdik. Kaçak tespiti yapılan şebekelerin yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin ton su geçirme kapasitesine sahip olduğunu belirledik. Bu da teknolojik arıza tespit araçlarına yapmış olduğumuz yatırımın kendisini amorti ettiğini ve parasal kaynaklarımızı da en iyi şekilde kullandığımızı gösteriyor. Ayrıca içme suyu şebekelerinden boşa akarak yer altı sularına karışacak olan kaçakları tamir etmekle önemli bir tasarruf sağladık. Bu sayede Çorum'un içme suyu kaynaklarına da katkıda bulunmuş olduk." 

Kentin nüfusunun ve gelir düzeyinin yükselmesine paralel olarak su ihtiyacının ve kalitesinin karşılanmasına yönelik çeşitli çalışmalar da yürüttüklerini dile getiren Zahir, yüksek verimli pompalar kullanılarak az enerji tüketilmesi için bazı pompa istasyonlarını yenileyeceklerini, ayrıca su temini ve dağıtım sistemini profesyonelleştirmek için çalışma yaptıklarını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda