Suruç'taki terör saldırısı

Saldırıda yaralanan ve Samsun'da özel bir hastaneye nakledilen 21 yaşındaki Zafer Aydın'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi

Suruç'taki terör saldırısı
Suruç'taki terör saldırısı
GİRİŞ 23.07.2015 18:01 GÜNCELLEME 23.07.2015 18:11

 Suruç'taki terör saldırısında yaralanan ve Sağlık Bakanlığının hava ambulansıyla Samsun'a getirilen 21 yaşındaki Zafer Aydın'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Samsun Özel Medicana Hastanesi Başhekim Yardımcısı Göğüs Cerrahı Opr. Dr. Hüseyin Ulaş Çınar ve Göğüs Cerrahı Uzmanı Doç. Dr. Cengiz Kayahan, tedavisi süren Aydın'ın sağlık durumuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesinde tedavisi süren Aydın'ın Sivas'a, ardından da Sağlık Bakanlığının hava ambulansıyla Samsun'a getirildiğini anlatan Çınar, hastanın ilk değerlendirmesinde yaşamsal faaliyetlerinde bir sorun olmadığını belirlediklerini ifade etti.

Çınar, "Hastanın ek ameliyat gerektirecek bir sıkıntısı yok. Şu an hastamızı medikal takip ve gözlem amaçlı yoğun bakıma yatırmış bulunmaktayız" diye konuştu.

Doç. Dr. Kayahan ise hastanın genel durumunun iyi olduğunu ve hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

Patlamaya bağlı olarak hastanın vücudunda yanıklar meydana geldiğini anlatan Kayahan, şöyle devam etti:

"Boyun bölgesinde, kollarda ve karın bölgesindeki yanık izleriyle beraber patlamanın etkisiyle ortaya çıkan parçaların neden olduğu göğüste ve karın bölgesinde yaralanmalar var. Oradaki meslektaşlarımızın çok başarılı birtakım girişimlerde bulundukları yapılan işlemlerden ve hastanın genel durumundan anlaşılmakta. Göğsündeki yaralanmanın takibi gerekiyor. Bu yaranın kapanması için zamana ihtiyaç var. Karın içerisinde ve iç organlarda şarapnel parçası dediğimiz patlayıcı maddenin etkisiyle ortaya çıkan birkaç organ yaralanması söz konusu. Fakat hepsi kontrol altında şu anda. Olumsuz bir şey beklemiyoruz."

Kayahan, bilinci açık ve hayati fonksiyonları düzgün seyreden Zafer Aydın'da kalıcı bir sakatlık olacağını düşünmediklerini sözlerine ekledi.

       

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu