Suruç'taki terör saldırısı

Mersin'in Tarsus ilçesinde, Suruç'taki terör saldırısını bahane ederek izinsiz gösteri düzenleyen gruplara polis müdahale etti. Eylemler sırasında bazı polis araçları zarar gördü.

Suruç'taki terör saldırısı
Suruç'taki terör saldırısı
GİRİŞ 24.07.2015 00:56 GÜNCELLEME 24.07.2015 00:56

Alınan bilgiye göre, Barbaros, Şahin ve Fahrettin Paşa mahallelerinde toplanan gruplar yolu trafiğe kapatıp, güvenlik güçlerine ve araçlarına saldırıda bulundu.

Molotofkokteyli atan grup zaman zaman da tüfekle ateş açtı. Polisin megafonla dağılmalarını istediği gruplar polise hava fişek ve taşla karşılık verdi. Polis de havaya ateş ederek uyarıda bulundu.

Eylemcilerin tüfekle ateş etmesi sonucu bir TOMA'nın tekeri patlarken bir panzerin de ön camı çatladı. Ekipler, araçları güvenli bir bölgeye çektikten sonra yeniden eylemcilere müdahale etti. 

Fahrettin Paşa Mahallesi'nde eylemlerin devam ettiği sırada şüpheli bir araç hızla eylemcilerin olduğu yöne gitmek istedi. Kontrol noktasındaki polislerin "dur" ihtarına uymayan araç gruba müdahale edilen alanda durduruldu. Araçtan ruhsatsız silah çıktığı öğrenildi.

Yine aynı mahalledeki hemzemin geçidin etrafına toplanan eylemciler trenlere taş ve molotofkokteyli attı. Polis de tren geçişlerinde gruba biber gazıyla müdahale etti.

Eylemlerin olduğu mahallelerde polis, şüpheli kişilerde üst araması ve kimlik kontrolü yaptı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz'daki terör saldırısında 32 kişi hayatını kaybetmiş, saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu belirlenmişti. Bu terör saldırısını bahane ederek izinsiz gösteri düzenleyen gruplarca bazı illerde kamu binaları ve araçlar ateşe verilmiş, gösteriler sırasında aralarında polislerin de bulunduğu vatandaşlar yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar