13 ilde binlerce polis ile dev operasyon

Terörle mücadele ekipleri, 16 ilde binlerce polis ile dev bir operasyon gerçekleştiriyor. ilk bilgilere göre 300'e yakın gözaltı var...

GİRİŞ 24.07.2015 11:43 GÜNCELLEME 24.07.2015 17:14
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Son günlerde yaşanan gelişmeler üzerine Türkiye tarihinin en büyük operasyonlarından birine imza atıldı. İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa başta olmak üzere Türkiye genelinde 16 ilde gerçekleştirilen operasyona 20 bine yakın polis katılırken operasyonlarda açıklanan rakamlara göre 300'e yakın kişi gözaltına alındı.

10 BİN POLİS KATILDI

İstanbul'da bazı terör örgütlerine yönelik operasyonda şu ana kadar 36'sı yabancı uyruklu 98 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün koordinesinde, DAEŞ, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H ile DHKP/C'nin de aralarında bulunduğu terör örgütlerine yönelik yaklaşık 10 bin polisin katılımıyla aralarında Bağcılar, Başakşehir, Küçükçekmece, Sultangazi, Gaziosmapaşa, Eyüp, Beyoğlu ve Sarıyer'in de aralarında bulunduğu 26 ilçede 140 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyon devam ediyor.

36 YABANCI VAR

Operasyonda şu ana kadar 36'sı yabancı uyruklu 98 şüpheli gözaltına alınırken, aramalarda 6 silah ve çok sayıda örgütsel dökümanın ele geçildiği öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldü.



Öte yandan, Bağcılar'da polis ekipleriyle girdiği çatışmada hayatını kaybeden şüphelinin Günay Özaslan olduğu belirlendi. Yetkililer, Özaslan'ın "canlı bomba" eylemi hazırlığında olduğu iddiasıyla arandığını belirtti.

BURSA'DA 10 GÖZALTI

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde meydana gelen bombalı saldırının ardından Bursa'da düzenlenen protestolarda polise taş ve şişe atan ve Yıldırım İlçesi'nde yol kesip geçen araçlara taş attığı, çocuklara da para karşılığı taş attırdığı iddia edilen YDG-H'lilere operasyon yapıldı.

Daha önceden adresleri belirlenen 10 kişi Bursa Emniyet Müdürlüğü Ekipleri'nce sabah saatlerinde evlerine yapılan eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı.

İZMİR'DE 6 GÖZALTI

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Menemen ilçesinde ihbar üzerine, yaşları 18'den küçük 2 kişiyi takibe aldı.



EYLEM HAZIRLIĞINDAYDILAR

Yapılan operasyonda, örgüt edına eylem hazırlığında olduğu belirtilen 2 şüpheli, molotofkokteyli ve benzin bidonlarıyla gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında terör örgütü adına yasa dışı gösterilere öncülük ettiği öne sürülen 4 kişi de İzmir kent merkezinde eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. Şüpheliler, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

ANKARA'DA 9 GÖZALTI

Ankara'da, terör örgütleri PKK ve DAEŞ bağlantılı kişilere yönelik 12 ayrı adrese düzenlenen operasyonda, 9 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde 12 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Sabah erken saatlerde düzenlenen operasyona çok sayıda polis katıldı.

Operasyonda, PKK ve DAEŞ bağlantılı olduğu belirlenen 9 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemenin ele geçirildiği öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin, emniyetteki işlemleri devam ediyor.



ŞANLIURFA'DA 35 GÖZALTI

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK'ya yönelik Ceylanpınar, Suruç ve Viranşehir ilçelerinde 49 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, sokak eylemleri yaptıkları, kalabalık kitleleri yönlendirdikleri ve bazı eylemleri planladıkları iddiasıyla 35 kişi gözaltına alındı.

ELAZIĞ'DA 5 GÖZALTI

Elazığ'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alınırken, 2 ruhsatsız tabanca ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

ADIYAMAN'DA 8 DAEŞ SEMPATİZANI GÖZALTINDA

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde bazı adreslere çok sayıda polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, DAEŞ ile bağlantılı oldukları iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı.

KOCAELİ'DE 13 GÖZALTI

Alınan bilgiye göre, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince sabah saatlerinde Gebze, Darıca, Dilovası, Çayırova, İzmit ve Derince ilçelerinde önceden belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda, terör örgütü PKK'nın propagandası yaptıkları ve bölücü faaliyetlerde bulundukları iddiasıyla 13 şüpheli gözaltına alındı.

BİTLİS'DE 8 GÖZALTI

Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin PKK’nın gençlik yapılanması olan YDG-H'ye yönelik yaptığı operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

ADANA'DA 30 GÖZALTI

Adana’da, terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’ye yönelik yapılan operasyonda yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.

MUŞ'TA 10 GÖZALTI

Muş'ta, izinsiz gösterilere katıldıkları tespit edilen terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyelerine yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

BATMAN VE ŞIRNAK'TA 12 GÖZALTI

Batman ve Şırnak'ta terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi oldukları iddiasıyla 12 kişi yakalandı.

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, güvenlik güçlerince Suruç'taki terör saldırısını bahane ederek, şiddet içerikli, kanunsuz gösteri yapan grupların gerçekleştirebilecekleri eylemlerin önlenmesi amacıyla çalışma yapıldığı belirtildi. İdil ilçesinde YDG/H'nın patlayıcı ve silah hazırladığı tespit edilen atölyeye operasyon düzenlendiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Operasyonda, kuru sıkı tabir edilen ses ve gaz tabancalarının ateşli silahlara çevrilmesinde kullanılan torna makinesi, mengene, kompresör, pres makinesi, dikey torna makinesi, 2 oksijen kaynak makinesi, plastik boru kaynak makinesi, 8 çeşitli sürgü ve kapak takımı, 4 horoz tertibatı, 16 şarjör, 4 atıma hazır tabanca, 2 tabanca gövdesi, 11 şarjör yayı, 10 dib tablası, 4 namlu icra yayı, icra mili, namlu için çelik çubuk, namlu, kabza ve silah yapımında kullanılan 2 torna makinesi, el yapımı bomba üretimi için hazırlanan 12 şişe, yaklaşık 1 kilogram kahverengi renkli toz halinde kimyasal madde, 100 çivi, örgüt üyelerinin kullandığı kıyafet, ampul, koli bandı, 10 santimetre uzunluğunda uçlarında soket bulunan 2 mavi siyah renkli kablo, 14 metre uzunluğunda mavi siyah renkli bilgisayar kablosu ele geçirildi."

Olayla ilgili 4 adrese eş zamanlı operasyon yapıldığı aktarılan açıklamada, 3 kişinin gözaltına alındığı, bir şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Açıklamada ayrıca Şırnak'ta izinsiz gösterilere katıldığı tespit edilen 4 kişinin de yakalandığı belirtildi.

Batman ve Şırnak'ta gözaltına alınan 12 şüphelinin ifade işlemleri sürüyor.

YORUMLAR 97
  • mehmet demire 8 yıl önce Şikayet Et
    iş yürekli savcılara düşüyor....
    Cevapla
  • babaali 8 yıl önce Şikayet Et
    güzel operısyona devam edın kim varsa tıkın içeri israil gıbı olun iş biter korkmayın mıllet sızınle
    Cevapla
  • fethi 8 yıl önce Şikayet Et
    hepsini paralelciler çıkarır
    Cevapla
  • ahii 8 yıl önce Şikayet Et
    özellikle yabancı uyruklular türk kanunlarına göre yargılanmalı hemen sınıe dışı edilmemeli
    Cevapla
  • Allah Yardımcınız Olsun 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'yi bu deaş pisliğinden temizlemeden bu milletin sizlere verdiği emek ve para size helal olmaz. Sorumluluğunuz büyük...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!