Şanlıurfa ve Adıyaman'daki terör saldırıları

Sivas’ın Suşehri ilçesinde düzenlenecek "Şehr-i Su Kültür ve Sanat Festivali" iptal edildi

Şanlıurfa ve Adıyaman'daki terör saldırıları
Şanlıurfa ve Adıyaman'daki terör saldırıları
GİRİŞ 24.07.2015 11:28 GÜNCELLEME 24.07.2015 11:28

Sivas’ın Suşehri ilçesinde bu yıl düzenlenecek olan 6. "Şehr-i Su Kültür ve Sanat Festivali" Şanlıurfa ve Adıyaman'daki terör saldırıları nedeniyle iptal edildi.

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, düzenlediği basın toplantısında, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan terör saldırısında 32 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatarak, "Yaşanan olay millet olarak hepimizi derinden üzmüştür" dedi. 

Bu saldırının ardından Adıyaman'da bir askerin ve Şanlıurfa Ceylanpınar'da 2 polisin şehit edildiğini hatırlatan Yüksel, olaylarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise şifa diledi.

Fazlı Yüksel, "Türkiye de gerçekleşen bu tür saldırıların hedefi birliğimizi beraberliğimizi bozmaktır. Bu saldırıları gerçekleştirenleri lanetle kınıyorum. Şunu çok iyi bilsinler ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir. Bütün bu tür saldırıların üstesinden gelecek güce sahiptir. Önemli olan vatandaşlarımızın provokatif eylemlere karşı daha sağduyulu ve uyanık olmasıdır" diye konuştu.

Düzenlenecek festivali iptal etme kararı aldıklarını açıklayan Yüksel, şunları kaydetti:

"Festivalimizi sabırsızlıkla bekleyen ilçe halkımızın ve gurbetten gelen hemşehrilerimizin de yanımızda olduğunu ve aynı hassasiyetleri paylaştıklarını ve anlayış göstereceklerine inanarak, 30 Ağustos 2015 tarihinde yapacağımız "Şehr-i Su Kültür ve Sanat Festivali'ni iptal etmiş bulunmaktayız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'