24 Temmuz Basın Bayramı

Kütahya Valisi Yılmaz: "Demokratik ve açık toplumlarda çok önemli rol oynayan medya, topluma bilgi akışı sağlarken kamuoyu oluşturmada etkin bir görev üstlenir"

24 Temmuz Basın Bayramı
24 Temmuz Basın Bayramı
GİRİŞ 24.07.2015 15:07 GÜNCELLEME 24.07.2015 15:07

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yılmaz Mesajında, medyanın toplumun aynası olduğunu belirterek, basın özgürlüğünün halkın doğru bilgi edinme hakkı olduğunu kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 28'inci maddesinde basın özgürlüğü güvence altına alındığını ifade eden Yılmaz, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Basın Kanunu'nda basın özgürlüğünün; 'bilgi edinme, yayma, eleştirme, yorumlama ve eser yaratma haklarını' içerdiği ifade edilmektedir. Demokratik ve açık toplumlarda çok önemli rol oynayan medya, topluma bilgi akışı sağlarken kamuoyu oluşturmada etkin bir görev üstlenir. Gazeteci, basın özgürlüğünü, halkın doğru haber alma, bilgi edinme hakkı adına dürüst biçimde kullanır. Günümüzde 'her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu' görüşü, modern dünyada tartışmasız olarak kabul görmektedir. Gazetecilik, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Basın meslek ilkeleri doğrultusunda fedakarca görev yapan basın çalışanlarının Basın Bayramı'nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi