Muş'ta buğday alımına başlandı

Toprak Mahsulleri Ofisi Muş Şube Müdürü Şahin Okuldaş, buğday alımlarına başladıklarını söyledi.

Muş'ta buğday alımına başlandı
Muş'ta buğday alımına başlandı
GİRİŞ 24.07.2015 16:35 GÜNCELLEME 24.07.2015 16:38

Okuldaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Muş, Bingöl, Bitlis ve Van'daki çiftçilerden yaklaşık 20 bin ton buğday alarak karşılığında 16 milyon lira ödeme yapacaklarını belirtti.

Bu ödeme tutarının bölge için çok ciddi kazanım olduğunu ifade eden Okuldaş, şöyle konuştu:

"Ancak ofisimiz, kaliteli ürüne iyi bir fiyat verme prensibine dayalı alım yapmakta. Bu yıl normalin üzerinde yağış alan ilimizde ve bölgemizde verim miktarı yüksek. Fakat birçok üreticimizin yabancı ot tohumları, diğer zararlar ve hastalıklarla mücadelede yetersiz kalmaları nedeniyle, ürünü arzu ettiğimiz seviyede fiyat alamamaktadır."

Alımları tamamen teknolojik sitemle aldıklarını belirten Okuldaş, eksperin buğday içine girmeden, sadece bir kapla aldığı buğdayın sistemde ölçümünü yaptığını ifade etti.

Okuldaş, "Buğday kalitesini bu şekilde ölçme imkanı buluyor. Alımlarda suistimal yok ve tamamen teknolojinin geliştirdiği sistemle  yapılmaktadır. Hububat üreticilerimizin de tohum temininden ürünün gelişmesine kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ziraat odasından hizmet talep etmeleri gerekiyor" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti