24 Temmuz Basın Bayramı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. 

24 Temmuz Basın Bayramı
24 Temmuz Basın Bayramı
GİRİŞ 24.07.2015 17:15 GÜNCELLEME 24.07.2015 17:15

Ercengiz, mesajında, özgür basının demokrasinin temel taşı olduğunu bildirdi.

Halkın doğru ve tarafsız bilgi alma hakkının en temel haklardan biri olduğunu belirten Ercengiz, "Yağmur çamur demeden her türlü şartta mesleğini icra etmeye çalışarak halka doğru ve tarafsız haber vermeyi, kamuoyunu doğru şekilde bilgilendirmeyi kendine amaç edinmiş emekçi basın mensubu arkadaşlarımın 24 Temmuz Basın Bayramını kutlarım" ifadelerini kullandı. 

Ercengiz, Türkiye'de gazetecilerin yıllardır hüküm giymeksizin cezaevinde yatması, düşüncelerini özgürce dile getiren köşe yazarlarının birer birer köşelerinden uzaklaştırılması, gazetecilerin yaptıkları haberler nedeniyle işten çıkarılması nedeniyle Basın Bayramı'nın bayram havası içinde kutlamaktan uzak bir görüntü sergilediğini kaydetti. 

Ercengiz, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Basın her türlü baskıdan uzak, özgür bir çalışma ortamında olduğu sürece gerçek işlevini yerine getirebilir. Bu nedenle basının çalışma alanının her yönüyle iyileştirilmesi ve üzerindeki baskının kaldırılması gerekmektedir. Sizler, toplumun her kesiminin sesinin duyurulması, toplumsal sorunların gündeme getirilmesi, kamuoyu oluşturulması, toplumu ilgilendiren konularda vatandaşlarımızın haberdar edilmesi gibi önemli sorumlulukları üstlenmekte ve zor şartlar altında fedakarca çalışmaktasınız. Tüm basın mensubu arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum."

 
KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak