YYÜ Rektörlüğü'nden "istifa" açıklaması

YYÜ, bazı basın yayın organlarında "YYÜ'de istifa şoku" başlığı ile yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

YYÜ Rektörlüğü'nden "istifa" açıklaması
YYÜ Rektörlüğü'nden "istifa" açıklaması
GİRİŞ 24.07.2015 17:36 GÜNCELLEME 24.07.2015 17:36

YYÜ'den yapılan yazılı açıklamada, haberin sunuş şeklinin YYÜ ailesini üzdüğüne, üniversiteden ayrılan bazı öğretim üyelerinin gidişiyle ilgili yapılan haberlere atılan başlığın, olayın farklı anlaşılmasına sebebiyet verdiği düşünülerek bir açıklama yapma gereğinin duyulduğu aktarıldı.

Her üniversitede olduğu gibi YYÜ(de de zaman zaman öğretim üyelerinin başka illerdeki üniversitelere rutin olarak gittiklerine değinilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu gidişlerde ya muvafakat ya da istifa etmek suretiyle olmaktadır. Öğretim üyeleri 2547 sayılı kanunun verdiği haklar doğrultusunda gitmektedirler. Üniversitemizde de 4 öğretim üyesinden biri emekliye ayrılmış, diğer 3'ü ise özel ve resmi kurumlarda çalışmak üzere ayrılmışlardır. Bu öğretim üyelerimizin ayrılma gerekçeleri tamamen ailevi ve şahsi tercihlerden kaynaklı olup üniversitemizden kaynaklanan bir durum yoktur. Bu öğretim üyelerimizin ayrılması hastanemizdeki işlerin hiçbir şekilde aksatmayacaktır. Ayrılanlardan daha fazla sayıda öğretim üyesi almaktayız. Öğretim üyelerimizin tamamen ailevi nedenler ve şahsi tercihlerden dolayı ayrılmalarına rağmen bu tarz haberlerin yayımlanması bizi üzmüştür. Deprem öncesinde 520 olan öğretim üyesi sayımız bugün itibariyle 800'e varmıştır. Tıp Fakültesi'nde deprem öncesinde öğretim üyesi sayımız 110 iken şu an bu sayı 160'ı geçmiştir. Üniversitemiz bir yönüyle de diğer üniversitelere öğretim üyesi yetiştiren bir enstitü konumundadır. Üniversitemiz artık Van'a bölgemize, ülkemize ve dünyaya önemli düzeyde bilim üretebilecek güçlü bir kadroya sahip olup, bu kadrosunu her geçen güçlendirerek ülkemiz ve dünyada hatırı sayılır üniversiteler arasına girme yolunda emin adımlarla ilerlemektedir."

Açıklamada, ayrıca üniversitede gerek öğretim üyesi sayısı gerekse tıbbi donanım ve teçhizat anlamında hiçbir problem bulunmadığına dikkat çekildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor