10 ilde büyük operasyon! Gözaltılar sürüyor

Dün başlayan terör operasyonu bu sabah da devam etti.

GİRİŞ 25.07.2015 15:02 GÜNCELLEME 25.07.2015 16:37
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

İstanbul Beyoğlu bölgesinde önceden belirlenen yerlere düzenlenen operasyona polis helikopteri de destek verdi.

İstanbul emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sabah saatlerinde Beyoğlu bölgesinde birçok noktaya eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyona polis helikopteri de havadan destek verdi.

Beyoğlu Hacıahmet'te özel harekat ekipleri tarafından önceden belirlenen adreslere yapılan operasyonda birçok kişinin hakkında gözaltı kararı alındığı öğrenildi.yaptıkları belirtildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DAEŞ'e yönelik Konya, Ankara ve Manisa'da, daha önceden belirlenen 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.
      
300 polisin katıldığı operasyonda terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle 1'i kadın 15 kişi gözaltına alındı.
      
Şüpheliler Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.
      
Operasyonun halen devam ettiği, gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.

ADIYAMAN

Adıyaman'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki birçok adrese çok sayıda polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenledi.  Operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.
      
Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

ANKARA

Başkentte terör örgütleri DAEŞ ve PKK'ya yönelik operasyonda yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinin koordinesinde, terör örgütleri DAEŞ ve PKK'ya yönelik, aralarında Eğitim-Sen Genel Merkezinin de bulunduğu bazı adreslerde arama yapıldı. 

Eğitim-Sen Genel Merkezinde biri doktor, 3'ü yaralı 9 kişi, üzerlerindeki sahte kimliklerle yakalandı. Şüphelilerin Kobani'de (Ayn el Arap) girdikleri çatışmalarda yaralandıkları ve tedavilerinin zanlılar arasındaki doktor tarafından burada yapıldığı tespit edildi.

Tedavileri tamamlanan 5 şüpheli ve doktor gözaltına alındı, 3 yaralı Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Yaklaşık 20 kişinin gözaltına alındığı operasyonda ele geçirilen çok sayıda örgütsel dokümana el konulduğu öğrenildi.

BURSA

Bursa'da, terör örgütü PKK ve gençlik yapılanması YDG/H üyelerine yönelik operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısı sonrası Bursa'da düzenlenen gösterilerde polise taş atıp yol kapatan, eylemcileri kışkırtan ve yaşı küçük çocukları protestolara katılmaya teşvik eden şüphelilerle ilgili çalışma yaptı.

Merkez Yıldırım ilçesinde Asayiş ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda, PKK ve YDG/H üyesi olduğu iddia edilen 7 kişi yakalandı. Zanlılar daha sonra Bursa Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

İZMİR

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik, sabaha karşı Asarlık Mahallesi'nde bazı adreslere operasyon düzenledi.
      
Özel Harekat Şubesi polislerinin de destek verdiği operasyonda, şüpheli olarak belirlenen kişilerin evlerinde arama yapıldı. Aramalarda, suç delili olarak değerlendirilen doküman ve malzemelere el konuldu.
      
Operasyonda gözaltına alınan zanlı sayısı hakkında açıklama yapılmadı.

TUNCELİ

Türkiye’nin birçok ilinde dün başlatılan operasyon Tunceli’ye de sıçradı. Operasyon kapsamında PKK’nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi olduğu ileri sürülen çok sayıda kişinin evine sabahın erken saatlerinde polis tarafından baskın düzenlendi.

Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ile özel harekat polislerinin katıldığı eş zamanlı operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Baskınlarda bazı dokümanlara da el kondu. Devam eden operasyonlarda gözaltına alınanlar Tunceli Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

AYDIN

Aydın'da bu sabah birçok adrese polis tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonda, terör örgütü PKK üyesi oldukları öne sürülen 18 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, istihbari çalışmalar sonucu, terör örgütü PKK üyesi oldukları tespit edilen kişilerin evlerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Ovaeymir, Osman Yozgatlı ve Telsiztepe mahallelerindeki önceden belirlenen adreslere düzenlenen baskınlarda 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların emniyetteki sorgularının sürdüğü bildirildi.

ADANA

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ve Özel Harekat Timleri, sabaha karşı başlayan helikopter destekli operasyonda, başta Gülbahçesi, Dumlupınar ve Dağlıoğlu olmak üzere kentin değişik mahallelerinde çok sayıda eve eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda YDG/H ve DAEŞ mensubu olduğu ileri sürülen 54 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü.

ERZİNCAN 

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bugün saat 05.00 sıralarında önceden tespit edilen kişilerin evlerine ve bulundukları yerlere eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda farklı gruplardan 8 kişi gözaltına alındı. Emniyete götürülen 8 kişinin sorgusu sürüyor.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK'ya yönelik kent merkezi, Ceylanpınar, Suruç ve Birecik ilçelerinde 40 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.
      
Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyonda, terör örgütünün gençlik yapılanmasıyla ilişkili oldukları öne sürülen 20 kişi gözaltına alındı. Dün de Ceylanpınar, Suruç ve Viranşehir ilçelerinde sokak eylemleri yaptıkları, kalabalık kitleleri yönlendirdikleri ve bazı eylemleri planladıkları iddiasıyla 35 kişi gözaltına alınmıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 46
  • islamc 8 yıl önce Şikayet Et
    inlerine gircez ne p k k ne dhkpc ne ypg nede deas hepsı hak etikleirni blucaklar evallh allahın ( c c )öc gunu bu gunler
    Cevapla
  • Basan Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    onemli olan bunlari serbest birakmak isteyenleride icerialmaz hakim olsun neolursa olsun gercek bir temizlik istiyor Türkiye Idam cezasida cikmasi lazim!!!
    Cevapla
  • canan 8 yıl önce Şikayet Et
    İNŞAALLAH diğerleri de temizlenir ve Türkiye huzura kavuşur...
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Aslanlar bu defa bitirmeden durmayın yardım lazımsa bir sinyal verin biz buradayız
    Cevapla
  • samet 8 yıl önce Şikayet Et
    toplayın geri bırakılacaklarsa hiç yakalamayın. imha edemeyecekseniz bırakın olduğu gibi kalsınlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi