Hakkari'de terör örgütü operasyonları

Gözaltına alınan 8 kişiden 2'si tutuklandı.

Hakkari'de terör örgütü operasyonları
Hakkari'de terör örgütü operasyonları
GİRİŞ 25.07.2015 15:38 GÜNCELLEME 25.07.2015 15:38

Hakkari ile Yüksekova ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 8 kişiden 2'sinin tutuklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 23 Temmuz günü Depin Polis Kontrol noktasında durumundan şüphelenilen bir otomobili durdurduğu bildirildi.

Yapılan kontrolde otomobilde terör örgütünün dağ kadrosuna eleman sağlayan S.D. ve S.S.Ç. ile terör örgütünün kırsal alanına götürülmek üzere olan Z.Ç.'nin ekipler tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, Z.Ç.'nin alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldığı, S.D. ile S.S.Ç.'nin de çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığına yer verildi.

Ekiplerce terör örgütüne yönelik yürütülen diğer bir operasyonda ise 4'ü yaşı küçük 5 kişinin yakalandığı bildirildi.

 Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Muhtelif yerlerde tanınmamak amacıyla yüzlerini kapatarak, barikat kurup, ateş yakmak suretiyle yolu trafiğe kapatan, kimlik kontrolü yapma, kamu kurum kuruluşlarına ait bina ve araçları yakma, güvenlik güçlerine ve araçlarına yönelik silah, el yapımı patlayıcı, molotof kokteyli, havai fişek, taş ve sopalı saldırı eylemlerine katıldıkları, eylemlerin öncesinde ve sonrasında olayları organize ettikleri, Şanlıurfa ili Suruç ilçesinde meydana gelen patlama olayı ile ilgili olarak 21-22 Temmuz 2015 günü ilde meydana gelen toplumsal olaylara katıldıkları ve geçmiş tarihlerde meydana gelen olaylara karıştıkları tespit edilen 4'ü yaşı küçük 5 şahıs bugün gözaltına alınmıştır."

Öte yandan ekiplerin dün Yüksekova ilçesinde terör örgütünün şehir yapılanmasına yönelik operasyon düzenlediği, örgütün şehir yapılanmasından sorumlu düzeyde faaliyet yürüten, terör olaylarının planlanması, uygulamasını organize eden, hakkında yakalama kararı bulunan H.T. adlı şüphelinin de ilçenin Kuruköy Caddesi üzerinde gözaltına alındığı belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı