Murat Karayılan öldürüldü mü? Murat Karayılan kim

F-16 savaş uçağının Çukurca'dan sınırı geçerek Kuzey Irak'ta PKK hedeflerini bombalamasının ardından Murat Karayılan'ın öldüğü iddia edildi

Murat Karayılan öldürüldü mü? Murat Karayılan kim
Murat Karayılan öldürüldü mü? Murat Karayılan kim
GİRİŞ 30.07.2015 09:43 GÜNCELLEME 30.07.2015 09:44
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Murat Karayılan öldürüldü mü? Murat Karayılan kimdir? Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan 3 kol halinde kalkan 9 F-16 savaş uçağı saat 22.55 sıralarında Çukurca'dan sınırı geçerek Irak hava sahasına girdi. Türk savaş uçakları saat 22.55'ten itibaren Kuzey Irak'ta bulunan PKK'ya ait hedefleri bombaladı. 5 bölgede bombalanan hedefler arasında örgüte ait eğitim tesisleri, sığınaklar ve uçaksavar bataryalarının olduğu öğrenildi. 

MURAT KARAYILAN ÖLDÜ İDDİASI

Bombalama esnasında henüz teyit edilemeyen bilgiye göre PKK'nın Kandil'deki yöneticilerinden Murat Karayılan'ın da öldüğü iddia edildi.

Murat Karayılan
 

Murat Karayılan (d. 1954, Birecik), PKK lideri. Yüksekokul'da makine bölümünü bitirdi. 1979'da PKK'ya katıldı. "Cemal" kodadını kullandı. Başlangıçta eylemlerini Şanlıurfa'da yürüttü, sonra Suriye'ye kaçtı. 1999'da Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra PKK'nın başına geçti. Örgütü Kuzey Irak'ta Kandil Dağı'ndaki üsten yönetti. 14 Ekim 1999'da ABD Hazinesi, Karayılan'ın önemli bir uyuşturucu kaçakçısı olduğunu ilan ederek ABD vatandaşlarının kendisiyle mali ve ticari ilişkiler kurmasını yasakladı.[2] İran Devrim Muhafızları'nın PKK'nın İran'daki uzantısı PJAK'a karşı Kuzey Irak'ta yürüttüğü harekât sırasında 13-14 Ağustos 2011'de tutuklandığı iddia edildi.

 

 

YORUMLAR 17
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    karayılan hikaye..meclistekiler ve tc kadroları boşaltılmalı..vatandaşlıkta atılmali..hepsi ermenistana gönderilmeli.anavatanları orası babalarıda orda..
    Cevapla
  • Kayserii 8 yıl önce Şikayet Et
    Mübarek cuma gününün yüzüsu hürmetine şehitlerimizin kanı yerde kalmasın bu haber doğru çıksın imşALLAH
    Cevapla
  • Fatih Petriçli 8 yıl önce Şikayet Et
    Amin. İnşallah gebermiştir.
    Cevapla
  • Kürtoğlu Türk 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunları gebertmek çokta zor birşey değil.
    Cevapla
  • Erhan Ac 8 yıl önce Şikayet Et
    Özülmeyin yakında bir yerlerden çıkar şu anda eminim ki Türkiye'nin hangi karakolunu basayım diye plan yapıyordur. Pkk bu taktiği hep yapıyor daha önce bu tür bombalamalarda Fehman Hüseyin içinde aynı şeyler söylenmişti fakat Fehman Hüseyinin ekibi ne zaman karakol basınca 30'a yakın askerimizi şehid edince ölmediği anlaşılmıştı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!