Vur emri verildi! F16'lar Diyarbakır'da

Türkiye’de yaşanan gelişmeler üzerine Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’na önceki gün 22 F-16 savaş uçağı daha takviye olarak gönderildi

Vur emri verildi! F16'lar Diyarbakır'da
Vur emri verildi! F16'lar Diyarbakır'da
GİRİŞ 25.07.2015 18:51 GÜNCELLEME 25.07.2015 18:53
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Terör örgütü IŞİD ve PKK’nın Türkiye’de eylem yapıp polis şehit etmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) teyakkuza geçti. Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’na daha önce sevk edilen 10 uçağın ardından önceki gün tekrar Eskişehir, Balıkesir, Malatya ve Amasya Merzifon’dan F-16 savaş uçağı takviyesi yapıldı.

Yaklaşık 22 F-16 savaş uçağının geldiği Diyarbakır askeri havaalanında hareketlilik hız kesmiyor. Günde 3 kez olmak üzere Suriye ve Irak sınır hattı sürekli gözlem altında tutuluyor. Diyarbakır’dan havalanan F-16 savaş uçakları Türkiye-Suriye sınırı ve Türkiye-Irak sınırı boyunca keşif uçuşu yaparak tespit edilen bölgeler vuruluyor. Askeri yetkililerden alınan bilgiye göre, Suruç saldırısı ve metropol kentlerde gerçekleşen PKK saldırıları sonrası bölgeye hem asker hem de F-16 savaş uçağı sevkiyatının yapılacağı belirtildi.

F-16 PİLOTLARINA ‘VUR’ EMRİ VERİLDİ

Yapılacak operasyonun son 10 yılın en kapsamlı operasyonu olacağını aktaran askeri yetkililer, F-16 savaş uçağı pilotlarına ‘Vur’ emrinin verildiğini ve karadan ise yetkilerin valilik aracılığıyla yürütüleceği aktarıldı. Öte yandan Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’nde takviye gelen uçaklarla birlikte hangarlardaki hareketliliğin artması dikkatleri çekti.

ABD İNCİRLİK’TEN SONRA DİYARBAKIR ÜSSÜNE DE TALİP

Suriye’deki gelişmeleri yakından takip eden ABD bir süre önce müttefiği olan Türkiye ile Adana’da bulunan İncirlik Hava Üssü’nün kullanılması için anlaşmaya varmış ve İncirlik üssünden IŞİD mevzilerini vurmak için ABD uçaklarının kalkışına izin verilmişti. Bu anlaşmanın ardından Ortadoğu için büyük öneme sahip olan ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın göz bebeği olarak anılan Diyarbakır’daki askeri üsse de ABD’nin talip olduğu belirtildi. Askeri yetkililer, ABD Dişişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır’da bulunan 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’nün de ABD uçaklarına açılması için yoğun bir çaba gösterildiği belirtildi. ABD’nin anlaşma yapmak için büyük gayret sarf ettiği Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’nün ABD uçaklarına açılması ile IŞİD mevzilerinin Türk jetleri ile birlikte ABD savaş uçakları tarafından da vurulacağı bildirildi.

ABD yetkililerinin Diyarbakır hava üssünü ısrarla istediklerini belirten askeri yetkililer, önümüzdeki günlerde bu üssün de ABD uçaklarının kullanımına açılabileceğini kaydetti.

PKK VE IŞİD MİLİTANLARI SINIRDAN TÜRKİYE’YE GRUPLAR HALİNDE GİRİYOR

Son günlerde yaşanan olayların ardından Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’nde konuşlu bulunan F-16 savaş uçakları Irak ve Suriye sınırlarındaki hareketliliği gözetlemek için sürekli olarak keşif uçuşları yapmaya başladı. Savaş uçakları ile birlikte Irak ve Suriye sınır hattı İnsansız Hava Araçları (İHA) tarafından an be an takibe alındı. Savaş uçakları ve İHA’lar tarafından kaydedilen görüntüler Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’ndaki hareket merkezi ile aynı anda Genelkurmay Başkanlığı’nda kurulan birimler tarafından anında izlenirken, yapılan gözetlemelerde Türkiye’ye gruplar halinde örgüt mensuplarının giriş yaptığı tespit edildi. Son gelişmelerin ardından PKK’nın Kuzey Irak sınırında bulunan kamplarından gruplar halinde silahlı militanlarının Şırnak ve Hakkari kırsalı üzerinden Türkiye’ye giriş yaptığı, ayrıca Suriye sınırından da aynı şekilde silahlı IŞİD militanlarının Gaziantep, Hatay, Kilis ve Şanlıurfa kırsalından Türkiye’ye girdikleri tespit edildi.

Terör gruplarının sürekli olarak Türkiye’ye giriş yapmasının ardından sınır hatları başta olmak üzere bölge genelinde hava ve karadan askeri hareketlilikler de arttı. Alınan istihbaratları değerlendiren Türk Silahlı Kuvvetleri, terör gruplarının giriş yaptığı bölgelere havadan savaş uçakları ile karadan ise askerlerle takviye ettiği belirtildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 42
  • Hilmi Yeter 8 yıl önce Şikayet Et
    Uçaklar Kandil'i vuruyor teröristler Diyarbakır'ın göbeğinde eylem yapıyor. Askerimizi şehid ediyor düşmanı yanlış yerde arıyor olmayalım ???
    Cevapla
  • Ernxx 8 yıl önce Şikayet Et
    Terör örgütlerinin sınırdan girişini,daha sonra gördüğünüz için mi anında hava araçlarımızla müdahale edip vurmuyorsunuz.Neden girdiğini görüyoruzda gidip etkisiz hale getirmiyoruz.
    Cevapla
  • bajari72 8 yıl önce Şikayet Et
    Vurun diyenleri kandil'e göndermek lazım. Klavye delikanlıları. En kötü barış en iyi savaştan iyidir. Ne güzel 3 ülkede huzur vardı. Yine herkes korku içinde yaşayacak. Artık bütçemizin çoğu ülkeyi geliştirmeye değil, savaş sanayisine harcanacak. Yunanistan gibi batmazsak iyi. Şimdiden dolar fırladı borsa çakıldı. Durun daha bunlar iyi günlerimiz.
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Iyi kopekler her yerde cirit atsin her yeri yaksin baris diye. Gecen hafta kac sehit verdi ulke. Eskiyalar adam olduruyor sen dolardan borsadan bahsediyorsun.
    Cevapla
  • A.Ş.Fetih.1453 8 yıl önce Şikayet Et
    Terörizme ve teröristlere iDAM istiyoruz..
    Cevapla
  • m.çakır 8 yıl önce Şikayet Et
    Abd pkk yı güçlendirme derdinde.biz hem ışidi hem pkk yı vuruyoruz onlar sadece işidi bi gariplik var.pkk terör örgütü değil mi abd samimiyse pkk yı da vursun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!