Nusaybin ve Cizre'de izinsiz gösteri

Mardin'in Nusaybin ve Şırnak'ın Cizre ilçelerinde, terör örgütü PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyon bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde polise silahla ateş açıldı. Olayda can kaybı yaşanmazken, zırhlı araçta hasar oluştu.

Nusaybin ve Cizre'de izinsiz gösteri
Nusaybin ve Cizre'de izinsiz gösteri
GİRİŞ 26.07.2015 00:00 GÜNCELLEME 26.07.2015 00:00

Nusaybin Devlet Hastanesi yakınındaki köprüde toplanan yüzü kapalı bir grup, Irak'ın kuzeyindeki PKK'ya ait kamplara yönelik operasyonları bahane ederek izinsiz gösteri yaptı. 

Olay yerine gelen polis ekiplerine taş, molotofkokteyli ve havai fişekle saldıran gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi.

İlçe Devlet Hastanesi bahçesindeki iki banka şubesine ait ATM'ye molotofkokteyli atarak yakan grubun kaçtığı ara sokaklardan zırhlı polis aracına uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Olayda can kaybı yaşanmazken, polis aracında hasar meydana geldi.

- Hendek kazıldı

Cizre'de izinsiz gösteri yapan yüzü kapalı grup, Nusaybin Caddesi'ni trafiğe kapatmak istedi.  

Olay yerine gelen güvenlik güçlerine molotofkokteyli ve havai fişekle saldıran gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi.

Grup, ara sokaklara dağıldı. Bu arada Nur Mahallesi'nde güvenlik güçlerinin müdahalesini engellemek için terör örgütü yandaşlarınca hendek kazıldı.

Hendekleri kapatmak için mahalleye girmeye çalışan polis ekiplerine silahla ateş edildi. Çıkan olayların ardından güvenlik güçleri mahallede geniş çaplı önlem aldı. 

İki ilçede de gerginliğin sürdüğü bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!