Kosova Diaspora Bakan Yardımcısı Krasniqi:

"Türkiye, Kosova'nın kurtulması, bağımsızlığa ulaşması, aynı zamanda gelişmesi için büyük bir yardımda bulunmaktadır"

Kosova Diaspora Bakan Yardımcısı Krasniqi:
Kosova Diaspora Bakan Yardımcısı Krasniqi:
GİRİŞ 26.07.2015 15:28 GÜNCELLEME 26.07.2015 15:28

 Kosova Diaspora Bakan Yardımcısı Sait Krasniqi, Türkiye'nin, Kosova'nın kurtulması, bağımsızlığa ulaşması ve gelişmesi için büyük yardımda bulunduğunu söyledi.

Krasniqi, Kapıağzı Köyü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ve köy muhtarlığının Kapıağzı Köyü Mürsel Yaylası'nda düzenlediği geleneksel piknik programına katıldı.

Burada konuşan Krasniqi, Türkiye'de yaşayan Arnavutların dilini konuşabilmesinden dolayı Türk devletine müteşekkir olduklarını söyledi.

Krasniqi, 1999 yılında yapılan Kosova-Sırbistan Savaşı'nda yer alan başarılı Türk askeri ve pilotlarıyla diğer müttefik ülkelerin sayesinde Tokat'a 16 yıl sonra Kosova Cumhuriyeti'nin Diaspora Bakan Yardımcısı olarak geldiğini ifade etti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini belirten Krasniqi, şuanda burada Arnavutça konuşulduğunu ve Arnavutça nefes alındığını dile getirerek, "Türkiye, Kosova'nın kurtulması, bağımsızlığa ulaşması, aynı zamanda gelişmesi için büyük bir yardımda bulunmaktadır. Bundan dolayı Türkiye'ye müteşekkiriz" dedi.

Pikniğe, Kosova Cumhuriyeti Türkiye-Kosova Kültür Müdürü Kamil Bitiş, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan ve köylüler katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!