Canik Belediyesi'nin faaliyetleri

 Canik Belediyesi, cenazesi olan vatandaşlara ücretsiz olarak ''taziye evi'' hizmeti vermeye başladı.

Canik Belediyesi'nin faaliyetleri
Canik Belediyesi'nin faaliyetleri
GİRİŞ 26.07.2015 16:49 GÜNCELLEME 26.07.2015 18:18

Canik Belediyesi bünyesinde hizmet veren taziye evi ve görevli taziye ekibi vatandaşların acılı günlerinde de yanlarında olarak, ailelerin acılarını paylaşılıyor. 

İhtiyaç duyulan yere taziye evi açıldığını anlatan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, burada ailelere manevi destek olduklarını söyledi.

Belediye hizmetlerine bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Genç, "Cenazelerde özellikle kötü hava koşullarında oluşan sıkıntıları önlemek, acılı günlerinde vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla yağmur geçirmeyen taziye evi yaptık. Bu sayede cenaze sahipleri, taziyeye gelen eş ve dostlarını burada ağırlayabilecek. İnsan odaklı sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde cenaze hizmetleri ve sağlık hizmetleri bakımından böyle bir çadırın olması gerekiyordu. İlgili arkadaşlarımız gerekli araştırmalarını yaptılar ve bu taziye evini ilçemize kazandırdık" dedi.

Taziye kültürünün geçmişten gelen bir gelenek olduğunu ifade eden Osman Genç, şunları kaydetti:

"Vatandaşımızın sadece iyi günlerinde değil kötü günlerinde de yanlarında olabilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Taziye kültürü bize geçmişten gelen bir geleneğimiz, bunun devam etmesi de bizim için son derece önemli. Toplumun kaynaşması, birleşmesi, komşuluk, akrabalık ilişkilerinin daha da yoğunlaşması adına önemli bir hizmet. Canik Belediyesi olarak bunu sosyal bir proje, sosyal bir hizmet olarak görüyoruz. Vatandaşlarımızın sadece iyi günlerinde değil, kötü günlerinde de yanlarında oluyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı