Piknik dönüşü çile oldu

Van'ın Gevaş ilçesine bağlı İskele Mahallesi'ne araçlarıyla pikniğe giden yaklaşık 150 aile, bir otobüsün kayması sonucu kapanan yolun açılmasını bekledi. 

Piknik dönüşü çile oldu
Piknik dönüşü çile oldu
GİRİŞ 26.07.2015 23:35 GÜNCELLEME 26.07.2015 23:41

Alınan bilgiye göre, bir otobüs karşı yönden gelen araca yol vermek isterken şarampole kaydı. Kayan araç yolu kapatınca geri dönüş yolundaki çok sayıda piknikçi saatlerce trafiğin açılmasını bekledi. Otobüsü bulunduğu yerden kurtarmak isteyen vatandaşların çabası sonuçsuz kalınca, araçlar yolun yan tarafındaki bir bahçeden ilerledi. Olay sonrası Gevaş Belediyesi tarafından gönderilen iş makinesi de çıkaramayınca çağrılan vinç yardımı ile otobüs bulunduğu yerden kurtarıldı.

Vatandaşlardan Sinan Bitik, yıllardır yol sıkıntısı çektiklerini belirtti. Mahallenin hem yerli hem yabancı turistler hem de bölge insanı tarafından iyi bilinen bir piknik alanı olduğunu anlatan Bitik, bu kadar gözde bir mekanın yıllardır yol sorunu çektiğini kaydetti. Bu akşam da yolu kapatan otobüs nedeniyle çok sıkıntı çekildiğini söyleyen Bitik, "Buraya pikniğe gelen yüzlerce aile yaklaşık 4,5 saattir yolun açılmasını bekliyor. Böyle rezalet olamaz. Yıllardır bu sorunu dile getiriyoruz ancak gelip ilgilenen olmuyor. Yol hem dar hem kaygan hem de yola sarkan ağaçlar araçların hareket etmesini zorlaştırıyor. Yetkililerin bu konuda bize yardımcı olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı