"Gökyüzünün renkli aksesuarları"na ilgi artıyor

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Babadağ'da bu yıl yamaç paraşütüyle uçuş yapanların sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41 artarak 50 bini geçti. 

"Gökyüzünün renkli aksesuarları"na ilgi artıyor
"Gökyüzünün renkli aksesuarları"na ilgi artıyor
GİRİŞ 27.07.2015 14:48 GÜNCELLEME 27.07.2015 15:06

Bölge halkının "gökyüzünün renkli aksesuarları" olarak nitelendirdiği ve adrenalin tutkunu yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği yamaç paraşütleri turizme katkı sağlıyor. 

Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi, hava şartlarının uygunluğuna göre bin 200 ile bin 900 metre arasında değişen 4 ayrı pistiyle yamaç paraşütüne olanak sağlıyor.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ve Fethiye Güç Birliği Şirketi Başkanı Akif Arıcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl yamaç paraşütüyle uçuş yapanların sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41'lik artış olduğunu bildirdi.

Babadağ'ın artık uluslararası bir kimlik kazandığını, bu yıl 50 bin 305'e ulaşan uçuş sayısının geçen yılın aynı döneminde 35 bin 684 olarak gerçekleştiğini aktaran Arıcan, "Bu yıl turizm sezonunda yüzde 30'luk kayıp olmasına rağmen yamaç paraşütü faaliyetindeki yüzde 41’lik artış ilerleyen günlerde turizme de olumlu etki yapacak" dedi.

 -Teleferik müjdesi

Arıcan, bölge turizmine katkı sağlayacağı düşünülen "Babadağ Teleferik Projesi"nde de ilerleme sağladığını, ihale şartnamesi hazırlığı içinde olduklarını belirtti.

Yıl sonuna kadar ihale şartnamesini hazırlayacaklarını ve 2016'da projeye başlayacaklarını bildiren Arıcan, "Projesinin başlaması ile Babadağ yaz kış bin 700 pistine çıkılabilen, restoranlarıyla kafeleriyle alışveriş merkezleriyle bölgenin önemli bir merkezi olacak. Fethiye'ye gelen misafirlerimiz, kışın Babadağ’a çıkarak kar keyfi yaşayıp yazın gün batımı manzarasını keyifle izleyebilecekler" diye konuştu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!