Hava Kuvvetleri komutanı Suriye sınırında

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Suriye sınırında yer alan radar ve HAWK Hava Savunma Silah Sistem mevzilerini denetledi.

Hava Kuvvetleri komutanı Suriye sınırında
Hava Kuvvetleri komutanı Suriye sınırında
GİRİŞ 27.07.2015 15:45 GÜNCELLEME 27.07.2015 16:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geçen 23 Temmuz'da Kaşmertepe/Şanlıurfa’da konuşlu 226 Numaralı Taşınabilir Hava Radar Kıta Komutanlığını, Arat Dağı/Şanlıurfa’da konuşlu 21’inci HAWK Batarya Kıta Komutanlığını, Almalıtepe/Gaziantep’te konuşlu 13'üncü HAWK Batarya Kıta Komutanlığını'nda incelemelerde bulunan Orgeneral Öztürk, muhtemel sınır ihlallerine karşı hazır durumda bekleyen radarların ve Hava Savunma Silah Sistemlerinin faaliyetlerini hakkında bilgi aldı.

Hava Kuvvetleri Komutanı personele yaptığı konuşmada Orgeneral Öztürk, “Sizler, en kutsal görev olan sınır nöbeti görevini ifa ediyorsunuz. Üstelik uzun menzilli radar ve uçaksavar sistemlerinizle bunu sınırımızın yüzlerce kilometre ilerisinden itibaren yapıyorsunuz. Milletimiz, kutsal vatan topraklarında sizlerin sağladığı güven ve huzur ile hayatlarına devam etmektedirler” dedi.

141'İNCİ FİLO İNCİRLİK’TE

Orgeneral Öztürk daha sonra İncirlik 10’uncu Tanker Üs Komutanlığı ziyaretinde Suriye sınırının hava savunması kapsamında havadan devriye görevleri için Ankara Akıncı Üssü’nden İncirlik’e intikal eden 141’inci Filo Komutanlığı ve 141’nci Hat Bakım Komutanlığı personeliylede sohset etti.  

Orgeneral Öztürk, burada personele Türk Hava Kuvvetlerinin yakın dönemde yürürlükteki angajman kuralları çerçevesinde sınır ihlali yapan bir helikopter, bir uçak ve bir insansız hava aracını, saniyeler içinde düşürdüğünü belirterek “Bu, Türk Hava Kuvvetlerinin harbe hazırlık seviyesinin, pilot ve kontrolörlerin eğitiminin ve silah sistemlerinin faaliyetinin mükemmel göstergesidir. Bileğinize, belleğinize, yüreğinize sağlık” diye konuştu. 
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Kaan 8 yıl önce Şikayet Et
    "Milletimiz, kutsal vatan topraklarında sizlerin sağladığı güven ve huzur ile hayatlarına devam etmektedirler” İşte komutanın söylediği sözün özü bu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi