LÖSEV'in "Kanser Kaderimiz Olmayacak" projesi

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından yürütülen, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimince desteklenen ve 15 ili kapsayan "Kanser Kaderimiz Olmayacak" projesinin son programı Çorum'da gerçekleştirildi

LÖSEV'in "Kanser Kaderimiz Olmayacak" projesi
LÖSEV'in "Kanser Kaderimiz Olmayacak" projesi
GİRİŞ 27.07.2015 15:59 GÜNCELLEME 27.07.2015 15:59

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından yürütülen, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimince desteklenen ve 15 ili kapsayan "Kanser Kaderimiz Olmayacak" projesinin son programı Çorum'da yapıldı.

LÖSEV tarafından yürütülen proje kapsamında, 2015 yılı boyunca yurt çapında belirlenen 15 il ve çevresinde kanser hastalığında toplumsal farkındalığın yükseltilmesi amacıyla konferans ve aile ziyaretlerini kapsayan projenin son programı, Çorum'daki Turgut Özal Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

"Kanser Kaderimiz Olmayacak" sloganıyla başlatılan konferansta konuşan Şerife Merkit, kanser hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Kanserde erken teşhisin önemine değinen Merkit, "Kanserde erken teşhis önemlidir. Özellikle ailesinde kanser hastası olanların bu konuya daha duyarlı olması gerekiyor. 2015 yılında hem dünyada hem de ülkemizde ölüm nedenleri arasında 2. sırada yer alan kanserin birinci sıraya çıkacağı tahmin edilmektedir. Öte yandan kanserin dünyadaki maliyeti 1 trilyon dolardır. Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre ise kanserin ülkemize maliyeti 3,5 milyar dolardır. Bu rakamlar her yıl kanser artışına paralel olarak artmaktadır" dedi.

Merkit'in konuşmasının ardından Çorum Barosu'na kayıtlı Avukat Gazi Atmaca tarafından "hasta hakları" konusunda sunum yapıldı.

Konferansa LÖSEV üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile hasta yakınları katıldı.

Proje kapsamında bir yıl içerisinde Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Eskişehir, Konya, Çorum, Kocaeli, Aydın, Kayseri, Adana, Samsun, Gaziantep ve Batman olmak üzere 15 ilde temel hasta ve özlük hakları, kanser ve kanserden korunma yolları konularında düzenlenen konferans ve seminerler aracılığıyla yaklaşık 4 bin kişiye ulaşıldığı kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu