Sıcaklık etkisini daha fazla hissettirecek

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Mersin, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Hatay ve Adana için hava sıcaklıklarının, tahmin edilen sıcaklıklardan 7-10 derece daha fazla hissedileceğini bildirdi.

Sıcaklık etkisini daha fazla hissettirecek
Sıcaklık etkisini daha fazla hissettirecek
GİRİŞ 27.07.2015 16:11 GÜNCELLEME 27.07.2015 16:11

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, yurt genelinde etkili olan sıcak hava dalgasının bu hafta da devam edileceği belirtildi.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Akdeniz kıyı kesimlerinin, deniz üzerinden esen rüzgarlarla birlikte nem oranı artacağından, en yüksek hava sıcaklıklarının tahmin edilen sıcaklıklardan 7-10 derece daha fazla hissedilecektir. Vatandaşlarımızın sıcak havadan ve güneş çarpmasından korunmak için mümkün olduğunca güneşten korunmaları, gölgede bulunmaları ve zorunlu olmadıkça 10.00 - 16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmamaları tavsiye olunur."

Açıklamada, bu hafta hava sıcaklıklarının Mersin'de 37, Kahramanmaraş'da 41, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde 44, Osmaniye 37 ve Hatay'da 38, Adana'da ise 39 derece ve üzerine çıkmasının beklendiği duyuruldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!