AK Parti Grup Başkanvekili Aydın:

 AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Çözüm süreci devam edecek muhatabı da halk olacak" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın:
AK Parti Grup Başkanvekili Aydın:
GİRİŞ 27.07.2015 16:49 GÜNCELLEME 27.07.2015 16:49

Kahta Öğretmen Evinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Aydın, yaptığı açıklamada, CHP ile koalisyon görüşmelerine devam ettiklerini ve neticesinde de ülkenin huzur ve istikrarından yana karar vereceklerini söyledi.

Son günlerde yaşanan terör saldırılarına değinen Aydın, HDP'nin bir samimiyet testinden geçtiğini ve tercihini ya silahtan ya da demokrasi ile siyasetten yana yapması gerektiğini belirtti.

Silah ile çözüm sürecinin bir arada yürümeyeceğine ifade eden Aydın, meclis çatısı altında çözülmeyecek hiçbir sorunun olmayacağının altını çizdi.

Yaşanan terör olaylarıyla, Gezi olaylarında başarılı olamayan karanlık odakların ülkeyi kaosa sürüklemeye çalıştığını vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:

"Çözüm Süreci devam edecek muhatabı da halk olacak. HDP istikrarsız kararlar veriyor, çizgisi belli değil, silah ile arasına tam bir mesafe koyamıyor. Bir taraftan çözüm süreci, barış, kardeşlik diyeceksiniz, diğer taraftan da silahlanın diyeceksiniz. Böyle bir barış süreci olur mu, silahların olduğu yerde barıştan söz edilebilir mi? HDP, 2013 yılında örgüte silah bırakma çağrısı yapacaktı. Yaptı mı, yapmadı."

- "Terörün her türlüsüne karşı olduğumuzu söylüyoruz"

HDP'ye oy verenlerin ezici çoğunluğunun teröre karşı olduğuna işaret eden Aydın, seçmenlerin, demokratik siyasetin önünün açılması için HDP'ye oy verdiğini dile getirdi.

Kimsenin savaş ve kan istemediğini vurgulayan Aydın, "HDP Şanlıurfa'da uykuda katledilen polislere yönelik terör olayını kınayamadı. Bugüne kadar terörü lanetleyen bir açıklamada bulunmadı. Fakat biz açıkça terörün her türlüsüne karşı olduğumuzu söylüyoruz" dedi.

Terör olaylarıyla birlikte Adıyaman'a yönelik algı operasyonları yapıldığını belirten Aydın, Adıyaman halkının birlikte hareket ederek, bu algı operasyonunu ve kirli oyunu bertaraf ettiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor