Bilecik'te "Halk elinde hayvan ıslah" projesi toplantısı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız başkanlığında "Halk elinde hayvan ıslah" projesi yürütme kurul toplantısı gerçekleştirildi

Bilecik'te "Halk elinde hayvan ıslah" projesi toplantısı
Bilecik'te "Halk elinde hayvan ıslah" projesi toplantısı
GİRİŞ 27.07.2015 16:54 GÜNCELLEME 27.07.2015 16:54

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız başkanlığında "Halk elinde hayvan ıslah" projesi yürütme kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Yıldız, Müdürlük Sosyal Tesisler Toplantı Salonu'nda, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Dairesinden Dr. Vedat Akgündüz, Hayvan Sağılığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili Zekeriya Avcı, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Bilecik Başkanı Cemil İnce ve proje teknik elemanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, ilin genel yapı itibariyle toprağı az, parsel sayısı çok ve küçük olmasına rağmen verimli arazilere sahip olduğunu söyledi.

Üç iklimin bir arada yaşandığı ve geçiş bölgesi olan ilin, tüketim merkezleri  İstanbul, Eskişehir ve Ankara'ya yakın olması sebebiyle pazarlama açısından avantajlı bulunduğunu bildiren Yıldız, şunları kaydetti:

"2008 yılından 2014 yılına kadar ilimizde kırsal kalkınma programı ekonomik yatırımlarda 16 proje uygulanmış. Geçen yıl sadece kırsal kalkınma programında 16 proje, bu yıl ise 17 projemiz geçti. Bu iki yıl boyunca ilimize toplam 33 proje olmak üzere 33 milyon lira yatırım yapılıyor ve bunun da yüzde 50'sini devlet hibe ediyor. Köylerimizde yapılacak bu yatırımların istenmemesi düşünceleri ilimizin büyümesine engel olmaktır. Ayrıca bu tesislerin yapılmasıyla her tesiste 4-5 aileye istihdam sağlayacaktır. Et lezzeti yönünden en üstün olan kıvırcık ırkımızın "Halk elinde hayvan ıslahı" projesinde yer alan ilimizdeki çalışmalar güzel yürümektedir. Elde edilen damızlık koçların kullanılmasının yaygınlaştırılması bozulan ırk özelliklerinin yeniden kazanılmasını sağlayacaktır."

Akgündüz Bilecik'te uygulanan proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

 
KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı