O binanın aynısı tatbikat için kullanıldı

Özel Kuvvetler Komutanlığı, 48 Türk vatandaşının IŞİD tarafından rehin alındığı binanın aynısı modelleyerek tatbikat düzenledi.

O binanın aynısı tatbikat için kullanıldı
O binanın aynısı tatbikat için kullanıldı
GİRİŞ 27.07.2015 17:45 GÜNCELLEME 28.07.2015 07:32
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı denetleyişi sırasında gece tatbikatı düzenlendi. Tatbikatın rehine kurtarma bölümünde kullanılan binanın 48 Türk vatandaşının IŞİD tarafından rehin alındığı binanın birebir aynısı modellenerek yapıldığı ortaya çıktı.

ÖZEL'İN DENETİMİ SIRASINDA GECE TATBİAKTI DÜZENLENDİ

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı denetledi. Özel'in denetimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı bir gece tatbikatı düzenledi. Düzenlenen gece tatbikatında bir rehine kurtarma operasyonu yapıldı.

REHİN TUTULDUKLARI BİNANIN AYNISI KULLANILDI

Söz konusu rehine kurtarma operasyonunun yapıldığı binanın Musul'da 48 Türk vatandaşının konsolosluk baskını sonucu rehin alındıktan sonra IŞİD tarafından alıkonulduğu binanın birebir aynısı olduğu öğrenildi. Söz konusu Türk vatandaşlarının yeri Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından tespit edilmişti.

Geçen sene IŞİD Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nu basmış ve Başkonsolos ve ailesi de dahil olmak üzere tüm personeli kaçırmıştı.

BAŞBAKAN PROGRAMINI YARIDA KESMİŞTİ

20 Eylül 2014 tarihinde rehineler Türkiye'ye Şanlıurfa'dan giriş yapmıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu Azerbaycan programını yarıda keserek Şanlıurfa'ya hareket etmişti.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 6
  • yurtdisindan 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazikki idam'a Avrupa ve Nato karsi olduklari icin Türkiyenin eli kolu bagli oluyor… bunlarin kökünü baska yoldan silmenin yollari olmali… ilk basta vur emri cikarilsin… sonra askerlerimiz ve polisler daha kolay adim ararlar. Allah bizleri tüm düsmanlardan korusun…
    Cevapla
  • bay lagari 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah Ordumuza güç ve kuvvet vversin. .
    Cevapla
  • daren_deli 8 yıl önce Şikayet Et
    sizinleyiz
    Cevapla
  • ........... 8 yıl önce Şikayet Et
    YOUTUBEYE vatandaş hdp ye böyle isyan eti YAZIN
    Cevapla
  • dericd 8 yıl önce Şikayet Et
    helal
    Cevapla
  • delibela 8 yıl önce Şikayet Et
    durmak yok yola devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı