İzmir'de telefonla dolandırıcılık

Bergama ilçesinde yaşayan İbrahim K, güvenlik görevlisinin dikkati sayesinde 30 bin lirasını dolandırıcılara kaptırmaktan kurtuldu

İzmir'de telefonla dolandırıcılık
İzmir'de telefonla dolandırıcılık
GİRİŞ 27.07.2015 20:03 GÜNCELLEME 27.07.2015 20:03

Bergama'da iş makinesi operatörlüğü yapan İbrahim K, güvenlik görevlisinin dikkatinin sonucunda 30 bin lirasını telefon dolandırıcılarına kaptırmadı. 

Gülsüm K'yı telefonla arayan bir kişi, adının kuyumcu soygununa karıştığını ve hırsız konumunda olduğunu, kendilerinin de soygunu çözmek için görevlendirilen polisler olduklarını söyledi.

Dolandırıcılar, çeşitli soru ve talimatlarla Gülsüm K'yı inandırarak, aldığı bilgileri bir başka telefonla ulaştıkları eşi İbrahim K'ya aktararak kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Dolandırıcı, İbrahim K'dan soygunu yapan şebekeyi çökertmek için bankadaki hesabından 30 bin lirayı verecekleri hesaba yatırmasını istedi. Eşiyle birlikte hesabından 30 bin lira çeken İbrahim K, banka şubesine giderek, parayı verilen hesaba yatırmak istedi.

İbrahim K'nın sürekli telefonla konuşmasından şüphelenen bankanın güvenlik görevlisi polise haber verdi. Bankaya gelen polis ekib,  İbrahim K'yı dolandırılacağına ikna ederek parayı yatırmasına engel oldu.

İbrahim K, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın şokunu yaşadıklarını belirterek, "Nasıl böyle bir oyuna geldik anlamadım. Hala olayın şokunu atlatmış değilim. Telefondaki konuşmalar, verdikleri bilgiler, kendilerinin polis olduğuna ikna ettiriyor. Biz son anda güvenlik görevlisi kardeşimize teşekkür ederim" dedi.

- "Hiç bir polis, savcı telefonla para istemez"

Bergama İlçe Emniyet Müdürü Hüsamettin Ataseven, telefon dolandırıcılığına karşı gerekli bilgilendirmeleri sık sık yaptıklarını belirtti. Ataseven, dolandırıcıların her seferinde farklı farklı teknikler kullandığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Önce dolandırıcı bir numaradan arayıp para talep ediyor. Ardından gelen diğer aramada cep telefonunun ekranında ‘155’ yazıyor. Dolandırıcı, ‘Emniyetten arıyorum, az önce sizi dolandırıcılar aradı. Verdikleri hesaba parayı yatırın, bankada onları yakalayacağız’ diyorlar. Bu yönteme kanmayın. Bu kadar anons yapmamıza rağmen insanlarımız bu telefondaki dolandırıcılara itimat ediyor. Bu şekilde arayanlara telefonu kapatın. Hiçbir polis, savcı telefonla para istemez. Buna benzer telefonlar  geldiğinde 155'e başvurun." 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beştepe'deki kritik zirve sona erdi! Erdoğan'dan son dakika açıklamaları
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!