PKK'lı diye yakalanan 6 kişi serbest kaldı!

Esenyurt Merkez Karakolu'na saldırı hazırlığında oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 6 kişi serbest bırakıldı.

PKK'lı diye yakalanan 6 kişi serbest kaldı!
PKK'lı diye yakalanan 6 kişi serbest kaldı!
GİRİŞ 28.07.2015 12:21 GÜNCELLEME 28.07.2015 12:24
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Polisin, üzerlerinde PKK'nın dağ kadrosu kıyafeti ile Esenyurt Merkez Karakolu'na saldırı hazırlığında oldukları gerekçesiyle gözaltına aldığı 6 kişi dün çıkarıldığı hakimlik tarafından serbest bırakıldı. Arkadaşlarının düğününe gittiklerini söyleyen gençlerin üzerinde çıkan tabancanın kuru sıkı olduğu havai fişeklerin ise düğün için bulundurulduğu bildirildi. Polisin gençlerin üzerinden çıktığını açıkladığı molotof kokteylinin ise hiç olmadığı ortaya çıktı.

ARALARINDA KONUŞUYORLARDI

155 Polis İmdat'a geçen cumartesi gecesi gelen ihbarda, bir kafede kendi aralarında konuşan 6 kişinin karakola saldırı düzenlemekten bahsettikleri söylendi. Bunun üzerine alarma geçen ekipler, 6 kişinin bulunduğu aracı çevirdi, Esenyurt Merkez Karakoluna tabanca, molotof kokteyli ve havai fişek rampalarıyla baskın yapacakları iddia edilen gençler gözaltına alındı. Polis, söz konusu kişilerin TSK'nın PKK kamplarını bombalamasına misillemede bulunmak amacıyla eylem hazırlığında olduklarını öne sürdü. Terörle Mücadele Şubesi'nde sorguya alınan kişilerin eylem hazırlığında olmadıkları, bir arkadaşlarının düğüne yerel kıyafetleriyle katılmak isteyen kişiler oldukları bildirildi. Soruşturma kapsamında ifadeleri alınan şüpheliler, dün çıkarıdıkları savcılık tarafından 'Terör örgütü propagandası yapmak' ve 'örgüt üyesi olma' suçlamasıyla tutuklanmaları istemiyle Büyükçekmece 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

"BİZ DÜĞÜNE GİDİYORDUK"

Şüphelilerden H.B. ifadesinde, "Olay günü arkadaşım S.T.'nin halasının oğlunun düğününe gidiyorduk. Araçta ele geçirilen kuru sıkı tabancayı ben araca koymuştum. Kuru sıkı mermiler de bana aittir. Benim araçta bulunan havai fişeklerden hiç haberim olmadı. Kimin getirerek araca koyduğunu bilmiyorum. Benzinlikte araca mazot alırken, polisler bizi yakaladılar. Terör örgütüyle herhangi bir alakam yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum. Kuru sıkı tabanca ile adet olduğu üzere düğünde havaya ateş edecektim." dedi.

"KIYAFETLERİ KINA GECESİ İÇİN KİRALADIM"

G.B. de ifadesinde, "Benzinlikte araca mazot alırken polisler bizi yakaladılar. Terör örgütüyle herhangi bir alakam yoktur. Yakalandığımda üzerimde yöresel kıyafetlerimiz vardı. Bu kıyafetleri ben bir günlüğüne kına gecesi için kiralamıştım." açıklamasını yaptı.

BENZİNLİKTE POLİSLER ALDI

B.T. de ifadesinde diğer şüphelilerle benzer açıklamalarda bulunarak, "Benzinlikte araca benzin alırken polisler bizi yakaladılar. Terör örgütüyle herhangi bir alakam yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum. Yakalandığımda üzerimde yöresel kıyafet yoktu. Serbest bırakılmama kara verilmesini talep ediyorum." dedi. Diğer şüpheliler de ifadelerinde benzer açıklamalarda bulundu.

9 GÜN SONRA ASKERE GİDECEK

Şüphelilerin avukatı Şerafettin Adliğ de savunmasında, "Şüphelilerden H.B., 9 gün sonra askere gitmek üzere hazırlanmaktadır. Müvekkillerimin örgüte üye olduklarına ilişkin dosyada herhangi bir delil yoktur. Müvekkillerin katılacakları düğüne ilişkin davetiyeyi mahkemeye ibraz ediyorum. Yöresel kıyafetin suç teşkil etmediği aşikardır. Müvekkiller yıllardır aynı telefonları kullanmaktadır." dedi.

Mahkeme, şüphelilerin tutuklama talebini reddetti; ancak haklarında adli kontrol uygulanmasına karar verdi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 64
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    bunları salanların başına bela olsalar ...
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    doğru söylüyor olabilirler temkinli olmakda yarar var.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    bu hakimlerin yatacak yeri yok
    Cevapla
  • admin 8 yıl önce Şikayet Et
    birisi bunlara akıl verdiği belli birde avukat savunuyorsa kesin pkk lı bunların pkk lı olduklarına inan mak için su cümle cok önemli''. Serbest bırakılmama kara verilmesini talep ediyorum." bu bir vatandaşın sözü değil çalışılmış bir söz
    Cevapla
  • Ilhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasil adalet idam edin su itleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!