IŞİD canlı bomba olmasını kabul etmemiş

Gözaltına alınan F.K’nin örgüte canlı bomba olmak istediğini, örgütün ise kadının bu isteğini kabul etmediğini söylediği iddia edildi.

IŞİD canlı bomba olmasını kabul etmemiş
IŞİD canlı bomba olmasını kabul etmemiş
GİRİŞ 28.07.2015 12:44 GÜNCELLEME 28.07.2015 12:45

Konya merkezli Manisa ve Ankara’da terör örgütü IŞİD’e yapılan operasyon kapsamında canlı bomba şüphesiyle gözaltına alınan F.K’nin örgüte canlı bomba olmak istediğini, örgütün ise kadının bu isteğini kabul etmediğini söylediği iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, IŞİD’in etkin olduğu Suriye ve Irak'taki çatışma bölgelerine eleman temin ettiği ve örgüte lojistik destek sağladığı iddia edilen 51 kişilik bir grubu takibe almış ve şüphelilerin kent merkezlerindeki 30 farklı adrese geçtiğimiz cumartesi günü 300 polisle eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Yapılan baskınlarda Manisa’da 1 kişi olmak üzere, Konya’da 1’i kadın 15 kişi toplamda 16 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen dijital veri depolarına ve bilgisayarlara da el konulmuştu.

KARDEŞİNİN İNTİKAMINI ALMAK İÇİN CANLI BOMBA OLMAK İSTEMİŞ

Konya’da gözaltına alınan 15 şüpheliden biri olan F.K.’nin Suruç’ta 32 kişinin hayatını kaybettiği 104 kişinin de yaralandığı canlı bomba saldırısı sonrasında IŞİD’in canlı bombacısı olarak aranan 3 kadından biri olduğu iddia edildi. Teknik takibe takılan F.K.’nin, çatışmalarda öldürülen 2 kardeşinin intikamını almak için canlı bomba olarak eylem yapacağı yönünde telefon görüşmesi yaptığı saptandı. F.K.’nin TEM Şubede yapılan sorgusunda kardeşlerinin savaşta ölmesi üzerine kendisinin de örgüte katıldıktan sonra kardeşlerinin intikamını almak için örgüte canlı bomba olmak istediğini söylediği ancak örgütün kadının bu isteğini kabul etmediğini söylediği öne sürüldü.

GRUP LİDERİ EL-KAİDE'DEN TUTUKLU

Operasyon kapsamında aranan 51 şüpheliden 30’a yakınının Suriye ve Irak’taki çatışma bölgelerinde bulunduğu, çatışmalarda öldürülen 10’dan fazla kişinin cenazelerinin Suriye ve Irak’ta IŞİD’in kontrolünde bulunan yerlerde toprağa verildiği öğrenildi. Operasyonun Ankara ayağında 2 kişinin arandığı, 3 kişinin El Kaide terör örgütü ile ilişkisi olduğu iddiasıyla tutuklu olduğu ve ceza evinden IŞİD ile ilişkisini sürdürdüğü öğrenildi. Öte yandan, grubun liderliğini yapan M.G.’nin geçtiğimiz ay Ankara’da terör örgütü El Kaide bağlantısı nedeniyle tutuklandığı, M.G.’nin Konya’da bir kitap evinin bulunduğu ve burada örgüte adam kazandırmaya yönelik çalışmalar yürüttüğü de ileri sürüldü.

Gözaltına alınan 1’i kadın 16 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!