Başkan Türel, muhtarlara engelli rehabilitasyon merkezini tanıttı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, merkez ilçelerdeki muhtarlara engelli rehabilitasyon merkezindeki faaliyetleri tanıttı.

Başkan Türel, muhtarlara engelli rehabilitasyon merkezini tanıttı
Başkan Türel, muhtarlara engelli rehabilitasyon merkezini tanıttı
GİRİŞ 28.07.2015 15:16 GÜNCELLEME 28.07.2015 15:30

Başkan Menderes Türel, muhtarlarla Döşemealtı ilçesindeki Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir araya geldi.

Dünyanın en zor işinin engelli çocukları olan annenin babanın ortaya koyduğu gayretler olduğunu belirten Türel, engelli bireylerin birer "melek" olduklarını dile getirdi. Engelli bireylerin ailelerinin, bu dünyada çocuklarıyla sınandığına işaret eden Türel, "Bizim burada vermeye çalıştığımız hizmet işte bu açıdan ele alınmalıdır.  Burada bir insani görev yapılıyor. Dolayısıyla bu çalışmada sizlerin bize vereceği katkı belki de bizim en büyük beklentilerimizdendir" diye konuştu.

Merkezin Avrupa'daki örneklerinden daha güzel olduğuna dikkati çeken Başkan Türel,  şöyle devam etti:

"Yabancı konuklarımız geliyor, bu tesisi geziyorlar. Daha geçen hafta bu işi Almanya'da büyük bir başarıyla yürüten bir vakfın yöneticileri buradaydı. Sayın Cumhurbaşkanımızın kızı buraya teşrif ettiler gördüklerine inanamadılar. Çünkü bu tesis dünyadaki birçok örneğinin çok daha üzerinde bir tesis. Ama maalesef bundan bir çoğumuzun haberi yok. Bu tesisi yeteri kadar tanıtamıyoruz. Biz burada belediye olarak, devlet olarak hizmet üretiyoruz. Yani bu işi yapan özel okullarımız da var. Allah onlardan da razı olsun. Bizim ticari bir beklentimiz yok, kaygımız yok. Burada hizmetin en iyisini, en kalitelisini vermeye çalışıyoruz. Dolayısıyla bu noktada hizmet kalitesi fevkalade önemli. Böylesine her şeyin bir arada olduğu, hidroterapi havuzundan, açık yüzme havuzuna, spor salonundan atölyelere, eğitime bu kadar çok imkan sunabilen başka bir tesis yok."

Engellilere yönelik rehabilitasyon merkezlerini daha da geliştirmek istediklerini anlatan Türel, "Bu işi inşallah önümüzdeki süreçte Antalya'dan Türkiye'ye model bir örnek haline getirmek istiyoruz. Bu iş bizim siyasi görevimiz olarak baktığımız iş değil, bir insani görevimiz. Bunu tabii ki hep birlikte geliştirmek zorundayız" dedi.

 

- Akaydın'a eleştiri

Engelli çocuğu olan anne babaların en büyük korkusunun, o çocuğun kendilerinden sonra ne olacağı düşüncesi olduğunu kaydeden Türel, buna yönelik projeler de geliştirdiklerini açıkladı.

İlk belediye başkanlığı döneminde tesisin yüzde 80'lik bölümünü tamamladığını anlatan Başkan Menderes Türel, kendilerinden sonraki dönemde merkezin hizmete girdiğini hatırlattı. Göreve geldiklerinde hizmet alan engelli sayısının 6 olduğunu belirten Türel, "Şimdi 400'ün üzerinde kardeşimiz bu tesisten istifade ediyor" diye konuştu.

Başkan Türel, eski Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a atıfta bulunarak, şunları söyledi:

"Benden önceki belediye başkanına gazeteci arkadaşlarımız soruyorlar. Diyorlar ki 'Sizden önceki belediye başkanının ismini bir yere vermek ister misiniz?' O da adeta alay ederek 'Engelli merkezine Menderes Türel'in ismini vermek isterim' diyor. Burayı alay edilecek bir yer olarak görüyor. İşte niyet bu olunca akıbet de burayı ancak 6 öğrenciye hizmet verilebilir hale getiriyor. Bana bunu sordular gazeteci arkadaşlar. Ben de 'Onur duyarım, şeref duyarım' dedim. Engelli merkezi, Menderes Türel'in Antalya'ya hediye ettiği en büyük eserdir. Bunu herkes böyle bilsin."

Toplantının ardından Türel, muhtarlarla merkezi gezip, yetkililerden bilgi aldı. Sınıflardaki öğrencilerle sohbet eden Türel, muhtarlardan mahallelerindeki engelli bireyleri bu merkeze yönlendirmelerini istedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi