DGS sonuçları soru-cevapları DGS puan hesaplama

Dikey Geçiş Sınavı (2015-DGS) yapıldı. ÖSM 2015 DGS sonuçları ve soru-cevapları, DGS puan hesaplama robotu haber7.com'da

DGS sonuçları soru-cevapları DGS puan hesaplama
DGS sonuçları soru-cevapları DGS puan hesaplama
GİRİŞ 29.07.2015 09:28 GÜNCELLEME 29.07.2015 09:29

İki yıllık önlisans eğitim programını bitiren Meslek yüksekokulları ile açıköğretim mezunlarına lisansa geçiş olanağı sağlayan DGS'nin (Dikey Geçiş Sınavı) ardından öğrenciler merakla soru ve cevapların açıklanmasına kilitlendi.ÖSYM 2015 DGS sınav sonuçları, Dikey Geçiş Sınavı soru ve cevapları,DGS puan hesaplama sistemi haberimizin detayında.Sınavla ilgili tüm merak edilen ayrıntılara son dakika açıklamalarına sitemizden ulaşabilirsiniz...

DİKEY GEÇİŞ SINAVI SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

2015 DGS SINAVI SORU VE CEVAPLARI

BAŞVURU SÜRESİ : 22 Mayıs - 4 Haziran 2015
 
SINAV TARİHİ, SAATİ VE SÜRESİ : 26 Temmuz 2015, 09.30, 140 dakika
 
SINAV ÜCRETİ : 70,00 TL (%18 KDV dâhildir.)
 
BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ : 3,00 TL

2015 DGS KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

DGS'YE KİMLER BAŞVURABİLİR?
 
Dikey Geçiş Sınavı'na, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabileceklerdir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, meslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan ön lisans programlarından mezun olanlar ve aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilenler de DGS'ye başvurabilecekler. İlahiyat Lisans Tamamlama Programlarına (İLİTAM) yerleştirme de DGS puanlarına göre merkezi olarak yapılacağından, bu programlara başvuracak adayların da DGS’ye girmeleri zorunludur.
 
DGS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?
 
DGS'ye başvuruları için adaylar, 2015-DGS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Kılavuzda başvurma, sınav, değerlendirme, tercih işlemleri ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgi yer almaktadır. Dikey Geçiş Sınavı'na başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
 
DGS BAŞVURU ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?
 
Adaylar DGS başvuruları için bankalara 70.00 TL yatıracak ve ödemeler Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı, Halkbank ATM ve İnternet bankacılığı, Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı, Tüm PTT iş yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa), ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) üzerinden gerçekleştirilecek. 
 
BAŞVURU MERKEZİ İLE YAPILACAK BAŞVURULAR

 
Sınava, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabileceklerdir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, meslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan ön lisans programlarından mezun  olanlar  ve  aynı  koşullarda yurt dışından  mezun olup denkliği kabul edilenler de sınava başvurabilirler. İlahiyat Lisans Tamamlama Programlarına (İLİTAM) yerleştirme de DGS puanlarına göre merkezi olarak yapılacağından, bu programlara başvuracak adayların da DGS’ye girmeleri zorunludur. 
 
Sınava başvurmak isteyen adaylar, 2015-DGS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Kılavuzda başvurma, sınav, değerlendirme, tercih işlemleri ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgi yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
 
Başvuru işleminin yapılabilmesi için adayın başvuru merkezine şahsen gitmesi zorunludur. Başvuru merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmî iş gününde ve resmî iş saatleri arasında alınacaktır. Başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinde yer alacaktır. Başvurusunu bir başvuru merkezinde yapacak adayların başvuru merkezine giderken aşağıdaki belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir:

*Eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş Aday Başvuru Formu

*Nüfus cüzdanı veya pasaport 

*ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde engel/sağlık bilgisi bulunmayan adaylar için bir üniversite veya devlet hastanesinden alınmış sağlık raporlarının bir örneği, engellerine ilişkin öz geçmişlerini ayrıntılı olarak anlatan bir dilekçe ve sağlık Durumu/Engel Bilgi Formu

*ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (ais) ilk kez kayıt olacak adaylar ile ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais) kayıtlı olan adaylardan eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olanların diploma veya öğrenim durumunu gösterir resmî belgelerinin onaylı bir örneği
 
İNTERNETTEN BİREYSEL BAŞVURU
 
Bireysel olarak İnternet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, başvurularını ÖSYM’nin İnternet sayfasında “2015-DGS Bireysel Başvuru” başlıklı alandan buradaki açıklamalar doğrultusunda süresi içinde yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü, saat 23.59’da sona erecektir.

DİKKAT: Başvurunun yapılması için başvuru ekranında “Başvuru İşlemi ÖSYM’ye Bildirilmiştir.” açıklamasının mutlaka görülmesi ve sınav ücretinin yatırılması, aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünün, yazıcıdan alınarak başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklanması gerekmektedir.
 
İnternet aracılığıyla bireysel başvuru yapan engelli/sağlık sorunu olan adaylardan, sistemde sağlık bilgisi bulunmayanların veya değişiklik olanların, sağlık/engel bilgilerinin sisteme girilebilmesi için, Sağlık/Engel Bilgi Formunu, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinin bir fotokopisi ile sağlık raporlarının onaylı bir örneğini, engel durumlarını belirten dilekçeleri ile birlikte başvuru süresi içinde ÖSYM’ye ulaştırmaları gerekmektedir. 
 
YURT DIŞINDAN BAŞVURULAR
 
İnternet aracılığıyla bireysel başvuru hakkı olmayan adaylardan, başvuruların yapılacağı tarihler arasında eğitim, tedavi vb. nedenlerle yurt dışında bulunduğu için (KKTC ve Kırgızistan-Bişkek hariç) başvuru merkezine gitmesi mümkün olmayanlar, başvurularını aşağıdaki şekilde yapacaklardır. Posta yolu ile başvuru alınmayacaktır. Bu adaylar, sınava Ankara’da girecekler ve sınava sadece pasaportları ile kabul edileceklerdir. Bu adaylar için sınavda pasaport dışında bir kimlik belgesi kabul edilmeyecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!