Bilecik'de dolandırıcılık

Söğüt ilçesinde telefonla kendilerini polis olarak tanıtan kişilerin 80 yaşındaki bir kişiyi dolandırdıkları iddia edildi

Bilecik'de dolandırıcılık
Bilecik'de dolandırıcılık
GİRİŞ 28.07.2015 16:49 GÜNCELLEME 28.07.2015 16:49

Bilecik'in Söğüt ilçesinde telefonla kendilerini polis olarak tanıtan kişilerin 80 yaşındaki bir kişiyi dolandırdıkları iddia edildi.

Kayhan Mahallesi Zafer Sokak'ta yaşayan Mehmet Ali Özmen (80), polisi arayarak dolandırıldığı ihbarında bulundu. Özmen, telefonda kendilerini polis olarak tanıtan kişilerin, "Terör örgütünde ismin geçiyor. Paran var mı? Varsa sana vereceğim hesaba parayı yatır. Seni bu işten kurtaracağız" dediklerini kendisinin de "Ben bankaya gidemem. Eve gelin parayı elden vereyim" dediğini anlattı.

Bu görüşme üzerine kapısını çalıp kendisini polis olarak tanıtan kişiye 12 bin lira para verdiğini aktaran Özmen, daha sonra durumu oğluna anlattığında, dolandırıldığını anladığını bildirdi.   

Polis ekipleri, yaşlı adamı dolandıranları yakalamak için soruşturma başlattı. Ayrıca belediye hoparlörden duyuru yaparak, dolandırıcılık olaylarına karşı duyarlı olmalarını ve bu tür olaylarda '155 Polis İmdat' hattına bildirilmesi istendi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!