Şehit asker babasıyla telefonla konuşurken vuruldu

Şemdinli'de, silahlı saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'nın memleketi Bolu'daki baba ocağına ateş düştü.

GİRİŞ 29.07.2015 07:36 GÜNCELLEME 29.07.2015 12:11
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz, Kaymakam Ahmet Oğuz Aslan ve Belediye Başkanı Kemal Kazan, şehidin Göynük ilçesinde yaşayan annesi Neriman ve babası Salim Sarpkaya'yı evinde ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Baba Sarpkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırının meydana geldiği anda oğluyla telefonla konuştuğunu söyledi. 

Oğlunun kendisini arayarak çarşıya çıktığını belirttiğini aktaran Sarpkaya, "Oğluma neden çarşıya gittiğini sordum, o da 'Dairenin işi vardı, postanede onu hallettik' dedi. Bankamatikten para çekip döneceğini söyledi" diye konuştu. 

SON SÖZLERİ

Sarpkaya, telefonla konuştukları sırada oğluna birisinin bir şeyler sorduğunu belirterek, "Benim duyduğum 'Ben astsubayım' dedi. Sonra bir silah sesi duydum ve ses kesildi" dedi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığında görevli Sarpkaya'nın evin tek erkek çocuğu olduğu ve iki ablasının olduğu öğrenildi. 

Şehidin cenazesinin yarın ilçeye getirileceği ve Gazi Süleymanpaşa Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınacak namazın ardından defnedileceği bildirildi. 

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığında görevli Sarpkaya, Şemdinli merkezindeki bir banka şubesi önünde para çekmek istediği sırada yüzü maskeli bir teröristin silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmış, Hakkari Devlet Hastanesindeki müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • A.Ş.FETİH 1453 HEDEF 2023 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu acıyı yaşatanlar Rabbim bu acıyı onlarada yaşatsın inşallah
    Cevapla
  • insan 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya Rabbim bu nur yüzlü. kardeşimizin şehadetini kabul eyle ailesine sevenlerine vatansever milletimize sabır nasip eyle sebep olanların evlerini ocaklarını kurut ya rabbim
    Cevapla
  • Acilen Ohal 8 yıl önce Şikayet Et
    acilen ohal çarşıya çıkana silah sıkılıyor acilen ohal.
    Cevapla
  • hacı hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    devlet sivil vatandaşa da silahlanma hakkı vermeli, asker ve polise de abd asker ve polisinin haklarını, sonuçta silahlarını süs olsun diye taşımıyor bunlar... vatandaş da kendi hakkına tecavüz edenlere karşı silahını kullanabilmeli, aynen abd'de olduğu gibi... çok şey istemiyorum, hem asker, polis hem de vatandaş için abd'deki hakları talep ediyorum.
    Cevapla
  • islam 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahım mekanını cennet eyle inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor