Ağrı İl Kordinasyon Kurulu Toplantısı

Ağrı'da 2015 yılının 3'üncü İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.

Ağrı İl Kordinasyon Kurulu Toplantısı
Ağrı İl Kordinasyon Kurulu Toplantısı
GİRİŞ 28.07.2015 17:43 GÜNCELLEME 28.07.2015 22:10

Vali Musa Işın başkanlığında, İl Genel Meclisi Salonu'nda yapılan toplantıya, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum müdürleri ile Erzurum ve Van illerinden yatırımcı kuruluşların müdürleri katıldı.

Vali Işın, yaptığı konuşmada, koordinasyon toplantılarında, bölgede devam eden yatırımların masaya yatırılması, kış mevsimine kalmadan bitirilmesi ve kurumlar arası koordinasyonun sağlanması, iletişimin kurulması, en az parayla çok yatırım yapılmasının amaçlandığını belirtti.

Yatırımların zamanında yapılması gerektiğini ifade eden Vali Işın, "Koordinasyon toplantılarının özelliği, kurumların birbirine olan ihtiyaçlarını görüşerek, yüzleşerek telafi etmektir. Yaz mevsimimiz kısa sürmektedir. Biz daha hızlı hareket etmek mecburiyetindeyiz. Kışa kalmadan projelerin bir an önce bitirilmesinde fayda var" diye konuştu.

Eğitim alanında ciddi yatırımların olacağına vurgu yapan Vali Işın, şöyle devam etti:

"Hali hazırda geçen yıllardan 2 milyar tutarında yatırım devam ediyor. Geçmiş yıllardan kalan yatırımlar ile bu yıl başlayacak yatırımlar 47 büyük binaya tekabül etmektedir. Köy yolları konusunda çok ciddi yatırımlar söz konusudur. Sadece bu yıl köy yollarına ayırdığımız para 40 milyon liradır. Bu yıl 150 kilometre sıcak asfalt yapacağız. Gerek KÖYDES projeleri gerekse özel idare koordineli içme suyu projelerimizde var. Sağlık alanında çok ciddi hizmetler mevcut. Eleşkirt ve Tutak devlet hastanelerimiz bu yıl hizmete girecek. Ağrı'da 400 yataklı devlet hastanesi projemiz devam etmektedir. Dolayısıyla bütün sektörlerin ilimize çok büyük katkıları mevcuttur. Bu yatırımların dışında sosyal hizmetler, sosyal transferler bulunmaktadır. İlimizde her yıl 1 milyar lira tutarında sosyal hizmetler, sosyal transferler mevcuttur. Sağlık Bakanlığı ve diğer bakanlıkların projeleri bunların dışındadır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!