Çanakkale’deki Barış Plajı'na mavi bayrak

Türkiye Çevre ve Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), Çanakkale Belediyesi Barış Kordonu'nda yer alan Barış Plajı'nın işletmeciliğini "mavi bayrak"la ödüllendirdi.

Çanakkale’deki Barış Plajı'na mavi bayrak
Çanakkale’deki Barış Plajı'na mavi bayrak
GİRİŞ 28.07.2015 18:03 GÜNCELLEME 28.07.2015 18:03

Plajda düzenlenen törene, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Gökhan, burada yaptığı konuşmada, bölgeye mavi bayrağın bir yıl süreyle verildiğini, bir yıl sonra yapılan denetimde uygun görülmezse bayrağın indirileceğini hatırlattı.

Bunun kendileri için bir ayıp olacağını ve bayrağın sürdürülebilir biçimde devamını sağlamak için sürekli yukarıda tutmak için çaba sarf edeceklerini belirten Gökhan, "Biz bu bayrağı sürdürülebilir biçimde her beraber yukarı da tutmalıyız. Çevremizi bilinçli bir biçimde koruyacağız. Bu noktada çok dikkatli olmak zorundayız. Özellikle bu sahilde oturan vatandaşlarımıza büyük iş düşüyor. Bu sahil burada oturanlara emanettir. Belediye her daim buraları kontrol edemez. Bu sahilde oturan vatandaşlarımız keyfini sürerken, aynı zamanda sorumluluğu da üstlenmelidir” dedi.

TÜRÇEV Kuzey Ege İller Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş ise vakıf olarak 1993 yılından bu yana ülkedeki mavi bayrak sayısını arttırdıklarını ifade etti.

Şu anda 436 plajdaki mavi bayrak ile Yunanistan'ın geçildiğini belirten Karataş, şöyle devam etti:

"Bu plaj kriterler bağlamında bu bayrağı asmaya daha önce hak kazanmıştı ama bugün neden özel dedik çünkü mavi bayrak alabilmenin ön koşullarından iki tane önemli unsur deniz suyunun analizlerinin yapılıyor olması. Diğer önemli ana unsur bir bölgede yerel yada genel arıtma sistemlerinin varlığıdır. Başkanımızın daveti üzerine çok güzel bir etkinlik yaptık, Çanakkale’ye kazandırılmış olan çok güzel bir arıtma tesisimiz var. Aslında mavi bayrak bu güzel tesisimizin taçlandırılmasını olarak görüyoruz bunu."

Konuşmanın ardından barış plajına verilen mavi bayrak törenle göndere çekildi.

Tören sonunda Gökhan, davetlilerle mavi bayrak tabelası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!