İşte bombalanan PKK'nın kamplarının son hali

Türk savaş uçaklarının 3 gün süren hava operasyonları sonucunda PKK’nın Kuzey Irak’ta bulunan kamplarındaki barınak ve depolar tahrip edildi

İşte bombalanan PKK'nın kamplarının son hali
İşte bombalanan PKK'nın kamplarının son hali
GİRİŞ 29.07.2015 08:48 GÜNCELLEME 29.07.2015 16:01
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Kuzey Irak topraklarında, Türkiye sınır hattına yakın bögelerde bulunan ve Türk Hava Kuvvetleri tarafından bombalanan PKK kamplarının Milliyet görüntüledi.

Türk jetlerinin Haftanin, Zap, Gare, Metina, Abaşin, Basyan ve Harkuk bölgelerine yaptığı hava operasyonlarının 300 kilometrekarelik bir alanda etkili olduğu görülüyor.



DEPREM ETKİSİ OLUŞTURDU

En fazla hasara uğrayan Metina Kampı’ndaki kamufle edilmiş barınak ve mühimmat depolarının da imha edildiği saptandı. Deprem etkisi yarattı Bombalanan bölgelerin yakın köylerde yaşayanlar hava operasyonlarının kamplarda adeta deprem etkisi yarattığını söylediler. Bazı kamp alanlarının merkezlerinde atılan güdümlü bombaların derin ve geniş çukurlar açtığı görüldü.



KDP destek oluyor PKK kamplarına yakın bölgelerde bulunan Ekmal, Dergele ve Sergele köyleri sakinleri, PKK’lıların Çanak antenlerle yayınları izlediklerini, hava saldırılarını öğrenip önlem almaya çalıştıklarını belirterek, “Bölgede Kuzey Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani’nin liderliğindeki KDP Türkiye’ye destek oluyor” iddiasında bulundular. Köylüler, hava operasyonlarının yoğunlaştığı günlerde daha uzak bölgelerdeki akrabalarının yanına taşındıklarını dile getirdiler.

Türk Hava Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’taki PKK unsurlarına yönelik hava operasyonlarında Metina kampı ve çevresi de hedef alındı. Barınakları imha eden bombalar yaklaşık 10 metre derinliğinde çukurlar açtı.

YORUMLAR 44
  • Millet 8 yıl önce Şikayet Et
    Halk olarak savaş istemeyiz ama barışı acizlik sanıyorlarsa yanıldıklarını görmelerini istiyoruz sonuna kadar vurun sizinleyiz
    Cevapla
  • YTC Cem Atilkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Devlet yonetmek ne zor is. Boyle bir operasyon yapmak hic de kolay degil. Sadece orada bulunan Turk ve yabanci ajanlarin cikarilmasi icin bile gunlerce onceden hazirlik yapilmasi gerekir.
    Cevapla
  • davut 8 yıl önce Şikayet Et
    durmak yok, son terörist ölene kadar vurmaya devam...
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    "Dağların üstünde doğdu bir yıldız deftere alındı 12.000 kız Yollara döküldük er kişiyiz biz Vurha Gardaş vur vurha vurha vur!, Çalınan davulları düğünmü sandın nazlı Bayrağı gelinmi sandın top tüfek vuruşmayı çümbüşmü sandın Vurha Gardaş vur vurha vurha vur! Topçu dağları döver yer gök inler Vurha Gardaş vur vurha vurha vur!" ....Ey gidi Barış manço Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    "Dağların üstünde doğdu bir yıldız deftere alındı 12.000 kız Yollara döküldük er kişiyiz biz Vurha Gardaş vur vurha vurha vur!, Çalınan davulları düğünmü sandı top tüfek vuruşmayı çümbüşmü sandın Vurha Gardaş vur vurha vurha vur! Topçu dağları döver yer gök inler Vurha Gardaş vur vurha vurha vur!" ....Ey gidi Barış manço Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor