Antalya'da gözaltındaki 3 kişi tutuklandı

Antalya'da terör örgütü MLKP'nin alt yapılanmasına yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 13 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

Antalya'da gözaltındaki 3 kişi tutuklandı
Antalya'da gözaltındaki 3 kişi tutuklandı
GİRİŞ 29.07.2015 09:20 GÜNCELLEME 29.07.2015 09:21

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince MLKP'nin alt yapılanması Türkiye ve Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü (TKKKÖ) üyelerine yönelik operasyonda gözaltına alınan ve ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 13 zanlıdan 5'i Cumhuriyet Savcılığındaki işlemlerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 8 zanlıdan 5'i adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Zanlılardan M.P, H.Y. ve A.Ç. ise "terör örgütü üyesi olmak", "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "yanıcı ve patlayıcı madde bulundurmak" suçlamalarıyla tutuklandı.

Antalya'da, 25 Temmuz'da başlatılan operasyonda 14 kişi gözaltına alınmıştı. Aynı örgüte yönelik geçen ay Muratpaşa ilçesinde bir adrese operasyon düzenlenmişti. Teröristlerin bulunmadığı evde 20'nin üzerinde fitil ateşlemeli parça tesirli bomba ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti. Zanlılardan biri polisteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken 13 zanlı adliyeye sevk edilmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt
İşte Baykar'ın neden hedefe konulduğuna dair gerçek