Fındıkta rekolte tartışmaları

Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim Kurulu Üyesi Levent Şahin Başaran, fındık rekoltesi fazla gösterilerek fiyatlar üzerinde etki yaratmanın mantığı olmadığını söyledi.

Fındıkta rekolte tartışmaları
Fındıkta rekolte tartışmaları
GİRİŞ 29.07.2015 09:35 GÜNCELLEME 29.07.2015 09:35

Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl iklim şartları sebebiyle fındığın tam olarak içinin dolmadığını ifade ederek, "Fındık rekoltesini yüksek tutup bazı spekülasyonlar yapılıyor. Fındıkta bir istikrar yakalandı. Amacımız bu istikrarı muhafaza edebilmek. Fındık 15 lira olunca Türkiye’de enflasyonu mu tetikleniyor, fındık 20 lira oldu da memurun, işçinin, gelirinden pay mı çıkartıldı, fındık 20 lira olunca garibanlar aç mı kaldı? Hiç biri olmadı. Alan, satan ve Türkiye kazandı. Fınfık rekoltesini fazla göstererek fiyatların üzerinde etki etmenin mantığı yok" dedi.

Fındık üreticilerinin artık bilinçlendiğini, her şeyden haberdar olduğunu anlatan Başaran, "Üreticilerimiz bizim umduğumuzdan, beklediğimizden daha ileri safhada. Anlattıklarını idrak etmiş durumdalar. Üreticimiz tecrübe kazandı. Sosyal medyayı iletişim araçlarını çok iyi kullanıyor. Çiftçimiz artık her şeyi anında öğreniyor. Olumsuz bir şey olduğunda tepkilerini ortaya koyuyor" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!