Mahkeme süreci başladı! 20 tutuklu var

Geçtiğimiz günlerde 35 ilde 4 gün boyunca süren operasyonlarda gözaltına alınanlar bir bir hakim karşısında çıkartılıyor.

Mahkeme süreci başladı! 20 tutuklu var
Mahkeme süreci başladı! 20 tutuklu var
GİRİŞ 29.07.2015 10:03 GÜNCELLEME 29.07.2015 13:03
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Patlama ve şehit haberleri sonrasında harekete geçen güvenlik güçlerinin geçtiğimiz günlerde 35 ilde 4 gün boyunca sürdürdüğü operasyonlarda gözaltına aldığı binin üzerinde isim hakim karşısına çıkartılmaya başladı. Bu sabah saatlerinde başlayan yargılamalarda 3 ilden şimdiye kadar 20 tutuklama haberi geldi.

İZMİR'DE 9 TUTUKLAMA

İzmir'de, Narlıdere ilçesinde belediye otobüsünün yakılması olayıyla ilgili gözaltında bulunan 16, Menemen bölgesinde PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması YDG/H operasyonunda gözaltına alınan 8, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde güvenlik güçlerine havai fişek, taş ve sopayla saldıran 3 zanlı ile Çiğli'de gözaltına alınan DHKP/C, TKİP, TKEP/L terör örgütlerine mensup 7 şüpheli, Terörle Mücadele Şubesindeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Menemen'deki operasyonda gözaltına alınanlardan 5'i, Narlıdere'de otobüsün yakılması olayıyla ilgili 3 ve Çiğli ilçesindeki operasyonda gözaltına alınanlardan 1 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

ADIYAMAN'DA 5 TUTUKLAMA

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince PKK'nın gençlik yapılanmasıyla bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen zanlılardan 5'i tutuklandı, 9'u denetimli serbestlik şartıyla salıverildi.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 5 kişi, cezaevine teslim edildi.

ANTALYA'DA 3 TUTUKLAMA

Antalya'da terör örgütü MLKP'nin alt yapılanmasına yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 13 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince MLKP'nin alt yapılanması Türkiye ve Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü (TKKKÖ) üyelerine yönelik operasyonda gözaltına alınan ve ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 13 zanlıdan 5'i Cumhuriyet Savcılığındaki işlemlerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 8 zanlıdan 5'i adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Zanlılardan M.P, H.Y. ve A.Ç. ise "terör örgütü üyesi olmak", "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "yanıcı ve patlayıcı madde bulundurmak" suçlamalarıyla tutuklandı.

YORUMLAR 7
  • Ibrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam ille polisime, askerime saldirsin mi ya kötü denilmesi icin. Ne güzel TC'ye saldiramadin yakalamissin. Bitir isine be...
    Cevapla
  • vatan aski 8 yıl önce Şikayet Et
    ne mahkemesi ya belli deyilmi ne olfugu neden direkman olum cezasi vermiyorsunuz
    Cevapla
  • vatan aski 8 yıl önce Şikayet Et
    birakmayin birakmayin acimayin sunlara
    Cevapla
  • toprak 8 yıl önce Şikayet Et
    onca emek ve gözaltından sonra... tutuklu sayısı çok az. ne yani? 20 kişi mi bunca olayın sorumlusu hain?
    Cevapla
  • A.Ş.FETİH 1453 HEDEF 2023 8 yıl önce Şikayet Et
    hepsini tutuklayın hainlerin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...