Windows 10 özellikleri Windows 10 nasıl indirilir?

Teknoloji dünyası ve Bilgisayar kullananların merakla beklediği Microsoft'un en yeni işletim sistemi Windows 10 sonunda yayınlandı.

Windows 10 özellikleri Windows 10 nasıl indirilir?
Windows 10 özellikleri Windows 10 nasıl indirilir?
GİRİŞ 03.08.2015 09:35 GÜNCELLEME 03.08.2015 09:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Windows 10 özellikleri merakla bekleniyordu. Peki Windows 10'u kimler yükleyebilecek? Windows 10'un özellikleri ne? Windows 10 nasıl indirilir? Dünya yazılım devi Windows 10 işletim sistemi yayınlandı.Windows 10 yazılımının 1 sene ücretsiz kullanılabileceğinin müjdesini vermişti.Windows 10'u, halihazırda Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 işletim sistemlerini kullanan herkes bilgisayarına indirebilecek.

Windows 10 güncellemesini indirmek için masaüstü saatinin bulunduğu bölüme bakın. Orada göreceğiniz Windows logosu Windows 10 güncelleştirmesinin yayınlandığını simgeliyor. Tıkladığınızda Windows 10 ibaresini gördüğünüzde güncellemeyi bu şekilde yapabilirsiniz.

Bunun dışında Denetim Masası>Windows Update bölümüne girerek de manuel olarak güncellemeyi yapabilmek münmkün.

WINDOWS 10'U İNDİREMİYORUM

Windows 10 bu sabah saatlerinde indirilmeye sunuldu; ancak kademeli olarak dünyaya açılacağından herkes aynı anda Windows 10'u indiremeyecek. O yüzden eğer şu an Windows 10 güncellemesini göremediyseniz, ilerleyen saatlerde şansınızı bir daha deneyin.

3 GB YER KAPLIYOR

Windows 10 güncelleştirmesi için sabit diskinizden 3 GB'ı aşkın bir alanı feda etmek durumundasınız. Eğer sabit diskinizde yeterli alan yoksa şimdiden temizlik operasyonuna başlamanızda fayda var.

WINDOWS 10 ERKEN GELDİ

Windows 10’u indirebilmesi için, gerekli dosyaları Windows Update aracılığıyla göndermeye ve yüklemeye daha erken başladı.

Bu nedenle Windows 10 güncellemesi $windows.~BT adında oluşan yeni klasöre yükleniyor.

EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ

Windows 10'un belki de en önemli özelliği, Windows 10'la ilgili önemli haberleri ve incelemelerimizi sizlerle daha önce paylaşmıştık. Bugün indirmeye sunulan final sürümü de mercek altına alıp, ilerleyen saatlerde sizlerle deneyimlerimizi ve yorumlarımızı paylaşacağız. Windows 10'un başarısız kabul edilen Windows 8'i başarıya dönüştürüp dönüştürmeyeceğini biz de merak ediyoruz.

WINDOWS 10 İLE GELEN 10 SÜPER ÖZELLİK

CORTANA 

Siri ve tüm diğer kişisel asistanları unutun. Cortana, Halo 4'teki abartılı ölümünden sonra önce windows phone için geri döndü ve şimdi, her zamankinden daha iyi bir biçimde Windows 10'a giriyor.

Windows 10'un özelliklerini ana hatlarıyla açıkladığı blog yazısında, Cortana için "dünyanın ilk gerçekçi kişisel dijital asistanı" olarak bahsediyor. Bu araç size ilgi alanınıza yönelik medya içeriği sağlayabileceği gibi çeşitli hatırlatmalar konusunda da yardımcı olabilir.

Ama unutmayın; Cortana'ya bizler, yani Türk kullanıcılar, Windows Phone'da bile henüz kavuşabilmiş değiliz. Aynı sorunu Windows 10'da da yaşayacağız. Başka bir deyişle, Windows 10'un belki de en çekici yeniliği, 29 Temmuz'da bize ulaşmayacak.

MICROSOFT EDGE: BİR SONRAKİ EN İYİ TARAYICI!

Google'ın Chrome ile kişisel bilgilerinizi "çalmasından" şüphe duyuyorsanız veya Safari'nin verimsizliğinden sıkıldıysanız Windows 10 ile birlikte ilk kez sahneye çıkacak olan yeni tarayıcı, Cortana ile entegrasyon sağlıyor. Bu da sizin, tercihlerinize ve gezinme alışkanlıklarınıza dayalı, aerodinamik içerik alabileceğiniz anlamına geliyor.

XBOX OYUNCULARI İÇİN CENNET

Windows 10 ile birlikte oyun severleri memnun edecek bir girişimde bulundu. İlk defa hayata geçirilen resmi Xbox entegrasyonu ile xbox one oyunları Windows 10 yüklü bilgisayarlara aktarılabilecek.

Bu büyük ekran TV'yi kimin kullanacağı ile ilgili aile içi ve arkadaş ortamındaki kavgaların sayısını azaltacak harika bir özellik olabilir.

ONEDRIVE HAYATI ÇOK DAHA KOLAYLAŞTIRIYOR

Windows 10 yükseltmesiyle birlikte sert bir OneDrive hamlesi yaptı. OneDrive, temel depolama kapasitesinin yanında, tercih edilmeye değer birçok özelliğe sahip. Windows kullanıcıları tek bir cihaz üzerinde başlattıkları projelerini, bulut üzerinden OneDrive senkronizasyonu sayesinde Android ve iOS cihazlarına taşıyabilirler.

WINDOWS HELLO GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ

Windows Hello, tamamen size odaklı yeni bir güvenlik özelliği olarak lanse edildi. Bu fonksiyon, parmak izi, yüz veya iris tanıma kullanarak Windows 10 cihazlarınızda oturum açabilmenizi sağlıyor.

HAL 9000 benzeri bu yazılımın teknoloji meraklılarını oldukça sevindireceğini söyleyebiliriz. Eski tarz şifre yöntemlerinden çok daha gelişmiş bir güvenlik önlemi olduğundan bahsetmiyoruz bile.

WINDOWS STORE ARTIK ÇOK DAHA İYİ

Windows Store üzerinden, sadece günlük olarak kullanılabilecek basit verimlilik veya sosyalleşme uygulamaları aratıldığında bile, en son ve en iyi uygulamaların olmadığı görülüyordu. Ancak Drawboard PDF ve GoToMeeting gibi yeni eklemeler başından beri uzun bir yol katetti. Şimdi Windows 10'un gelişiyle hazır olacağını vaat etti.

Başlangıç olarak Posta, Takvim, Müzik ve Fotoğraflar uygulamaları güncellendi. 

2'Sİ 1 ARADA CİHAZLARIN YÜKSELİŞİ

2'si 1 arada, ya da hibrit cihazların yükselişte olduğu bir sır değil. Bu ürünlerin sevkiyatının 2015 yılında 235 milyon, 2019 yılında ise 269 milyona yükselmesi bekleniyor. Bunu göz önüne aldığımızda, 

OFFICE UYGULAMALARI DEĞİŞİYOR

Windows 10 kullanıcılarının Word, Excel ve PowerPoint için yeni evrensel Windows uygulamalarına erişebileceklerini onayladı. Ayrıca tüm 
Bu uygulamalar, Windows 10 için sıfırdan, dokunmatik kontrollerle yenilendi. Artık Windows 10 işletim sisteminde fare ve klavye olmadan Excel üzerinde dokunmatik kontrollerle düzenleme işlemleri yapılabilecek. Daha fazla dokunmatik ekranlı cihazın gelebileceğini düşünürsek, bu özellik tüketiciler için olmazsa olmaz hale gelebilir.

SEÇİLEBİLİR GÜNCELLEMELER

Windows 10 ile birlikte 

Enterprise Mobility Suite ve System Center, bu güncelleme ile sorunsuz bir şekilde entegre edilebilecek. Genel olarak Microsoft'un "Windows Update for Business" ile şirketler için yönetim maliyetlerini azaltmayı hedeflediğini söyleyebiliriz.

WİNDOWS 10 SİBER GÜVENLİK KAYGILARINA EĞİLİYOR

Windows 10, daha önce Windows 8 ve 8.1'de olduğu gibi ücretsiz anti-malware koruması Windows Defender ile birlikte gelecek. Microsoft ayrıca kendi cihazlarının desteklenen ömrü boyunca, güvenlik güncelleştirmelerini sağlama konusundaki kararlılığını vurguluyor.

YORUMLAR 2
  • engin kaya 8 yıl önce Şikayet Et
    ayrıca oem bilgisayarlarda sistemine sahip çıkmayan bir şirket Microsoft.sistem DVD si bile vermekten aaciz bir şirket Microsoft.1 sene ücretsiz sonra nedir acaba kazım fiatlamı halk soyulacak açıklama yok.iyici hackerlerin kırdığı sistemler var yoksa microsofta para vermekten imanımız gevreyecekti.daha geçen hafta adam 280 lira verdi oricin win8 aldı.şimdi ne oldu win8 çöp oldu paralar üpppp gitti.onun için kişisel kullanıyorsanız pc orijinal diyipte bill gatese para kazandırmamak lazım forumlarda sitelerde aktivasyonlu binlerce sistem var.hem microsoftun veremediği yardımıda veriyorlar.yani kısaca Microsoft dünyayı sabah akşam soyan bir şirket
    Cevapla
  • engin kaya 8 yıl önce Şikayet Et
    Microsoft senelerce exploreri geliştiriyorum dedi başaramadı bakalım edgesi bir halta yarayacakmı.adamların amacı yeni sistemlerle eski bilgisayarları çöp yapmak.gözlerini para hırsı bürümüş bunların.bakın apple ye sistemine.şirket böyle olur Microsoft gibi çamur sistemler üretmek için çalışmıyorlar.vista win8 bunlar çamur sistemdi win10 uda göreceğiz.ama kim ne derse desin apple.apple halk segmentine bir inseydi Microsoft nal toplardı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…