Yeni terör örgütü operasyonu: 12 gözaltı

Erzincan ve Kocaeli'nde "marjinal sol gruplara" yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

Yeni terör örgütü operasyonu: 12 gözaltı
Yeni terör örgütü operasyonu: 12 gözaltı
GİRİŞ 29.07.2015 11:40 GÜNCELLEME 29.07.2015 12:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah erken saatlerde 8 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

TEM, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet polislerinin destek verdiği operasyonlarda, "marjinal sol gruplara" üye oldukları ileri sürülen 6 kişi gözaltına alındı. Adreslerde ele geçirilen örgütsel dokümanlara el konuldu.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin emniyetteki sorguları sürüyor.

KOCAELİ'NDE 6 GÖZALTI

Kocaeli'nde Sosyalist Dayanışma Platformu'na (SODAP) yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, il genelinde faaliyet gösteren platformun üyelerine yönelik çalışma başlattı. Çalışma kapsamında belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 6 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlıların adreslerine yapılan aramada, ruhsatsız oldukları tespit edilen 2 tabanca ve 2 pompalı tüfek ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Gebze Adliyesine sevk edilen şüphelilerden 3'ü, savcılık tarafından yapılan sorgulamanın ardından salıverildi.

Diğer şüphelilerden D.C'ye elektronik kelepçe cezası verildi, F.Ç. ve A.Y. de yurt dışına çıkış yasağı şartıyla adli kontrolle serbest bırakıldı.

BİN 302 KİŞİ GÖZALTINDA

Öte taraftan Başbakanlık Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada devam eden soruşturmalar çerçevesinde, DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve bağlantılı yapılanmalarla diğer yasa dışı sol örgütlere karşı yapılan çalışmalarda, 39 ilde operasyon yapıldığı belirtilirken bu kapsamda şu ana kadar terör örgütleri ile ilişkili görülen toplam bin 302 kişiye gözaltı işlemi uygulandığı belirtildi.

YORUMLAR 5
  • abdullah kul 8 yıl önce Şikayet Et
    izmirde bazı dernekler pkk ya destek çıkıyor adı yardımlaşma derneği ama kime yardım ediyor belli değil yıllar önce asker arkadaşım izmir konakta büro görünümünde bir yer var orda dhkpc ye üye yapılıyor dedi.Kandırdıklarını ıraka veya bekaa vadisine götürüyorlar demişti.Bir eylemde binlerce örgüt üyesi var eylem bitiyor 3-5 kişi yakalanıyor.Örgüt üyesinin tamamı neden yakalanmıyor.
    Cevapla
  • ahii 8 yıl önce Şikayet Et
    bu operasyonlara hiç ara vermeden süresiz devam etmeli ve verilmesi gereken cezaları hafifletme çabasında olan yargı mensupları uyarılmalı çünkü bu ha,nlerin amacı vatanımızı parçalamak ve birierine sömürge yapmak tır. bunlara verilecek cezalaı hafifletmeye çalışan yargı mensuplarının da bu hainlerin amaçlarına hizmet etme tehlikesi vardır. bilerek veya bilmeyerek
    Cevapla
  • erendb 8 yıl önce Şikayet Et
    emniyet bir ihbar hattı oluştursa etrafımızda alenen pkk ve dhkp-c ye yardakçılık yapan herifler var,ihbar etsek. istihbarat böyle sağlanır.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    emniyetin sitesinden ihbar yapabiliyorsunuz çekinmeyin
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    6 kişi mi kamera şakası mı bu, ülkenin yarısı illegal oldu günaydın...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar