Konya iş dünyasından terör tepkisi

 Konya'da iş dünyasının temsilcileri, son günlerde yaşanan terör olaylarını kınayarak; devletin, kaos ortamı oluşturmaya yönelik terör eylemlerine karşı attığı tüm adımları desteklediklerini açıkladı.

Konya iş dünyasından terör tepkisi
Konya iş dünyasından terör tepkisi
GİRİŞ 29.07.2015 11:55 GÜNCELLEME 29.07.2015 11:55

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, son günlerde ülkemizde yaşanan terör olaylarını kınayarak, teröre karşı yürütülen operasyonları değerlendirdi.

Konya iş dünyası olarak bugüne kadar ülkede kaos ortamı oluşturmaya yönelik her türlü eylemin karşısında durdukları, bundan sonra da durmaya devam edecekleri belirtilen açıklamada, devletin huzur ve güven ortamını tesis etmeye yönelik attığı tüm adımları destekledikleri ifade edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"İş dünyası olarak en önemli önceliğimiz, ülkemizde güven ortamının, ekonomik ve siyasal istikrarın kalıcı bir şekilde tesis edilmesidir. Ancak 7 Haziran seçimlerinden sonra yeni bir hükümetin kurulması için anayasal süreç işlerken, ülkemizde özellikle bir kaos oluşturmaya yönelik terörist girişimler olduğunu görmekteyiz. Milli birlik ve beraberliğimizi, ülkemizin kardeşçe yaşama arzusunu hedef alan bu tür hain girişimleri kesinlikle kabul edemeyiz. Bu noktada devletimizin, yurtiçinde ve yurtdışında teröre karşı attığı tüm adımları destekliyoruz. Milletimizin geçmişte olduğu gibi bugün de, teröre ve teröre destek verenlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde duracağına, Türkiye'nin terörden arınmış, güven ortamının güçlü bir şekilde tesis edildiği bir ülke olarak yoluna devam edeceğine inanıyoruz. Hain saldırılar neticesinde şehit olan vatan evlatlarına Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize sabır niyaz ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Nereden gelirse gelsin ülkemizin bekasını hedef alan teröre karşı Konya iş dünyası olarak ortak tepkimizi her zaman en sert şekilde göstereceğimizi, TBMM çatısı altındaki tüm siyasi partilerin de ortak bir tepki göstermesini arzu ettiğimizi ifade etmek isteriz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor