Yeni içme suyu isale hattı

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Belediye Başkanı Recep Gürkan Edirne merkezde yapımı devam eden 58 kilometrelik yeni isale içme suyu hattında incelemelerde bulundu.

Yeni içme suyu isale hattı
Yeni içme suyu isale hattı
GİRİŞ 29.07.2015 12:46 GÜNCELLEME 29.07.2015 13:24

Lalapaşa yolu üzerinde bulunan arıtma tesislerini ziyarete eden Vali Şahin ve Gürkan, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

  Vali Şahin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, arıtma tesisinin tamamlanması ve kent merkezindeki su borularının değişmesiyle, Edirne'nin de geleceğinin değişeceğini belirterek '' Artık damaca ve pet şişeler hepsi dama atılacak diyorum. 2050 yılına kadar yetecek olan bu tesis bütün Edirnelilere hayırlı olsun” dedi. 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise uzun süren bir çalışmanın ardından DSİ ile bir protokol yaptıklarını belirtti.

DSİ’nin yeni isale hattı ve arıtma tesisinin yapımını üstlendiğini ifade eden Gürkan, ''Biz de belediye olarak 30 yılda 30 eşit taksitle bu her iki çalışmanın da yapım bedelini DSİ’ye ödeyeceğiz'' diye konuştu.

Proje kapsamında 58 kilometre isale hattının 20 kilometresi döşendi. Kalan 38 kilometrelik çelik boru imalatının 16 kilometresinin fabrika üretimi yapıldı. Boruların şantiye sahasına nakil işlemi bekleniyor. 2015 yılı içerisinde 58 kilometrelik hattın tamamlanması hedefleniyor.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...