İl Koordinasyon Kurulu toplandı

 Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, 2015 yatırım programında yer alan 108 projenin bittiğini, 399 projenin devam ettiğini, 31 projenin ihale aşamasında olduğunu, 89 projeye ise henüz başlanmadığını bildirdi.

İl Koordinasyon Kurulu toplandı
İl Koordinasyon Kurulu toplandı
GİRİŞ 29.07.2015 14:11 GÜNCELLEME 29.07.2015 16:05

2015 yılı 3. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Baş Öğretmen Atatürk Konferans Salonu'nda yapıldı.

Vali Yardımcısı Ece, yaptığı konuşmada, 2015 yılında yatırımcı genel ve özel bütçeli kamu kurumları ile mahalli idareler tarafından 627 projenin yürütüldüğünü ifade etti. Antalya'da yürütülen 627 proje için 7,9 milyar lira harcanacağını belirten Ece, 2014 yılında ise 2,3 milyar liranın harcandığını kaydetti.

Ece, 2015 yılında haziran ayı sonu itibarıyla parasal gerçekleşme oranının yüzde 43,5 olduğunu dile getirerek, "108 proje bitmiş, 399 proje devam etmekte, 31 proje ihale aşamasında, 89 projeye henüz başlanmamıştır" dedi.

Ece, sektörlere göre ödenek tahsislerinde en fazla ödeneğin ulaşıma ayrıldığını ifade ederek, "Ulaşım sektörüne 308 milyon lira ödenek ayrıldı. Eğitim, 261 milyon lira ile ikinci sırada yer almaktadır. Sırasıyla ödenek ayrılan sektörler ise tarım, sağlık, turizm, enerji, konut ve diğer kamu hizmetleri sektörüne ayrılmıştır" diye konuştu.

- "Havaların nemli olması bizim için bayram"

 Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, yaptığı konuşmada, Antalya'da bu yıl 70 yangın meydana geldiğini ve toplam 35 hektar orman alanının zarar gördüğünü kaydetti.

 Antalya'da havaların çok nemli olduğunu ve böyle devam etmesini dilediklerini belirten Türk, "Havalar çok nemli. Biz bundan çok memnunuz ama vatandaşlarımız hiç memnun değil. Havaların nemli olması, bizim için bir bayramdır" dedi.

Meydana gelen orman yangınlarından sonra bazı çevrelerin, yanan alanların birilerine peşkeş çekileceği veya yangınların kasti olarak çıkarıldığı yönünde iddialarda bulunduklarına işaret eden Türk, "Yanan orman alanlarının 1 santimetresini bile kimsenin uktesine geçmeyecek şekilde yıl içerisinde ağaçlandırmaktayız" diye konuştu.

Türk, orman yangınlarıyla mücadelede 49 gözetleme kulesi, 225 havuz ve gölet, 91 arazöz, 47 ilk müdahale aracı, 36 su ikmal aracı, 13 dozer, 10 greyder, 4 helikopter, bir amfibik uçak, 13 treyler ve bin 126 orman yangın işçisinin bulunduğunu bildirdi.

Türkiye'nin Akdeniz ülkeleri arasında orman yangınlarıyla mücadelede ilk sırada olduğunun altını çizen Türk, orman yangınlarını bir savaş olarak gördüklerini dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!