Anadolu'nun doğa tarihini "sistematik kazı" aydınlatacak

Yaklaşık 8 milyon yıl önce yaşamış gergedan, fil, zürafa, maymun ve antilop kemiklerinin bulunduğu Hirfanlı Baraj Gölü kıyısındaki Kurutlu köyündeki alan, Bakanlar Kurulu kararıyla kazı alanına dönüştürüldü. 

Anadolu'nun doğa tarihini "sistematik kazı" aydınlatacak
Anadolu'nun doğa tarihini "sistematik kazı" aydınlatacak
GİRİŞ 29.07.2015 14:31 GÜNCELLEME 29.07.2015 15:05

 Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü öğretim üyesi ve Kırşehir Yüzey Araştırmaları Grubu Başkanı Doç. Dr. Ahmet Cem Erkman başkanlığındaki kazıda, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden öğretim üyeleri de yer alacak.

AA muhabirinin AEÜ yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Kurutlu Lokalitesi Kurtarma Kazısı'nın sistematik kazı çalışmasına dönüşmesi için Bakanlar Kurulu'ndan izin çıktı.

Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve AEÜ işbirliğinde, Ağustos ayından itibaren başlanacak kazılarda, ODTÜ, Ankara, Gazi, Yüzüncü Yıl ve Cumhuriyet üniversitelerinden akademisyenler de görev alacak. 

Daha önce "yüzey araştırmaları ve kurtarma kazıları" şeklinde devam eden çalışmaların "sistematik kazı"ya dönüşmesiyle birlikte Anadolu'nun doğa tarihi de aydınlatılacak.

Türk Tarih Kurumu ve AEÜ'nün de destek verdiği Hirfanlı Baraj Gölü Kurutlu köyü yakınlarındaki yüzey araştırması ve kurtarma kazılarında, 5 ve 8 milyon yıl önce yaşadıkları belirlenen gergedan, fil, zürafa, maymun ve antiloplara ait kemikler bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır