Küçük Melih'in ölümü Change.org'a taşındı

Mudanya'da, otomobilin önündeki motosiklete çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasıyla ilgili Change.org'da kampanya başlatıldı.

Küçük Melih'in ölümü Change.org'a taşındı
Küçük Melih'in ölümü Change.org'a taşındı
GİRİŞ 29.07.2015 15:30 GÜNCELLEME 29.07.2015 15:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kaza, 23 Temmuz'da Mudanya Seyirtepe Evleri mevkiinde meydana geldi. Mahmut Sadıç yönetimindeki 16 JP 096 plakalı otomobil, önünde seyreden 18 yaşındaki Semi Aydemir'in kullandığı 34 BRJ 32 plakalı motosiklete çarptı.

Otomobil sürücüsünün aşırı hız yaptığı iddia edilen kazada, motosikletin arka koltuğunda oturan motosiklet sürücüsünün kardeşi Melih Aydemir, düşerek yaklaşık 100 metre sürüklendi. 

Melih Aydemir olay yerinde yaşamını yitirirken, motosiklet sürücüsü Semi Aydemir ile otomobilin sürücüsü Mahmut Sadıç yaralı olarak Mudanya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ederken Change.org'da 'Ehliyet Yasası Yeniden Düzenlensin' başlığıyla bir kampanya başladı. Yaklaşık 5.000 imzaya ulaşan kampanyaya katılan vatandaşlar Ehliyet Yasaları'nın yeniden düzenlenmesi yönünde isteklerini dile getiriyorlar. 

İşte Change.org'da yer alan kampanya mesajı;

Mudanya-Bursa istikametinde emniyet şeridinde, arkasında yolcu olarak bulunan kardeşi Melih Aydemir ile seyreden 18 yaşındaki Semi Aydemir'in kullandığı scooter tarzı motorsiklete, 71 yaşındaki Mahmut Sağdıç'ın kullandığı otomobilin aşırı yüksek hızla seyrederken kontrolünü kaybederek çarpması sonucunda 11 yaşındaki küçük oğlumuz Melih'i kaybettik. Büyük oğlumuz Semi ise hastahanede tedavi görmekte.

Mahmut Sağdıç, sol şeritteki bariyerlere çarptıktan sonra aracın kontrolünü kaybederek emniyet şeridinde seyreden evlatlarımıza kontrolsüz olarak ve hiç frene basmadan arkadan çarptığı halde, evlatlarımızı hiçbir şekilde fark etmediğini iddia ediyor. 71 yaşındaki otomobil sürücüsünün reflekslerini kontrol edememesi ve hatta görme bozuklukları gibi sorunlar yaşayabilmesi nedeniyle bir evladımızı kaybettik, diğer evladımız ise hastahanede sağlığına kavuşmayı beklemekte.

Biz acımızı elimizden geldiğince ilerde yaşanması olası motosiklet ve trafik kazaları üzerinden yalnış olan birşeyleri değiştirmeye adayarak yaşayacağız..Çünkü bu ölümler son değil,ama tedbir almak bizim elimizde..70 yaş üstü ehliyet sahibi sürücülerin cezai ehliyeti yoksa,ehliyeti de olmamalı..Ya da bu yasada düzenleme yapılmalı,mantığa uygun hale getirilmeli..Kazayı yapan kişi ortalıklarda yok,taziyesi yok,uygun avukatla bu elim kazadan hasarsız yırtmanın peşinde..ayrıca yaşının ve maddi imkanlarının avantajını kullanarak çok rahat bu davadan sıyrılabileceği bir ülkede yaşadığının farkında.:Tüm bunların yanında suçu motosikleti istop ettiği için emniyet şeridinde bekleyen Canlarımıza atma peşinde..Açacağımız davaya destek için,küçük Melih'in anısını yaşatmak için sizleri desteğe bekliyoruz.. Lütfen anlayın,paylaşın ve katılın bu davamıza... .Acı dinmez,ama hayat devam ediyor.Ölüm karşısında çaresiziz, ama yaşarken yaşatmak bizim elimizde.Şimdiden desteğiniz için teşekkür ediyoruz..

Başka canların da yanmaması için belirli bir yaştan sonra gerekli sağlık kontrollerinin gerçekleştirilmesi ve bu sürücülerin araç kullanmak için tekrardan sınava tabi tutulmaları için İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının gerekenin yapılması konusunda harekete geçmelerini istiyoruz.

Bu konuda eksik olan yasamızın değişmesi ve düzenlenmesi için değerli desteklerinizi bekliyoruz.

Kampanyaya destek olmak isteyenler aşağıda bulunan linkten ilgili siteye giderek kampanyayı imzalayabiliyor.

Ehliyet Yasası Yeniden Düzenlensin!

YORUMLAR 2
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Motorsiklet yasaklanmalı bence, motosikletli kazaların onda dokuzu ölümlü, ve motosikletlilerin çoğu deli gibi sürüyor hernedense
    Cevapla
  • Şems.. 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş 71 yaşındaki dedenin ne işi trafikte eli tutmaz gözü görmez kulağı duymaz .. Kimse kusura bakmasın 65 yaş üstündekiler trafiğe çıkmamalı . . Yaşlı olup da düzgün araç kullanana rastlamadım .. Toplu taşıma araçları ne güne duruyor . .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”