UNICEF heyetinden Suriyeli çocuklara ziyaret

Refakatsiz ve ailesinden ayrı düşmüş Suriyeli çocukların durumuna ilişkin değerlendirmede bulunacak UNICEF heyeti, Adana'ya geldi.

UNICEF heyetinden Suriyeli çocuklara ziyaret
UNICEF heyetinden Suriyeli çocuklara ziyaret
GİRİŞ 29.07.2015 15:31 GÜNCELLEME 29.07.2015 16:46

Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal Rehabilitasyon Hizmetleri Daire Başkanı Emin Eraslan, UNICEF heyeti ve Ürdünlü yetkililer, refakatsiz ve ailesinden ayrı düşmüş Suriyeli çocuklara yönelik hizmetlerin aktarılması ve alternatif bakım modellerine ilişkin uygulamalar ile geri bildirimleri paylaşmak üzere kente çalışma ziyareti yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Kılıç ve görevlilerin eşlik ettiği heyet, Müdürlüğe bağlı Yedipınar Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü, Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğünü gezdi, kuruluşların fiziki şartları ve işleyişi ile ilgili bilgi aldı.

Suriyeli misafirlerin kaldığı Sarıçam Konaklama Merkezini de ziyaret eden heyet, merkezde Suriyeli refakatsiz çocuklara özgü oluşturulan birimleri, Müdürlüğe bağlı kreşler ile refakatsiz sığınmacı çocuklara yönelik hizmet ünitesini gezdi, çocuklar sohbet etti, durumları hakkında bilgi aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…