Zonguldak'ta meydana gelen heyelan

Devrek ilçesinde bir süre önce 400 bin metrekarelik alanı etkileyen heyalan nedeniyle boşaltılan İmam Hatip Lisesi'nin bir bölümü ile 3 katlı bina çöktü

Zonguldak'ta meydana gelen heyelan
Zonguldak'ta meydana gelen heyelan
GİRİŞ 29.07.2015 15:51 GÜNCELLEME 29.07.2015 16:30

Devrek ilçesindeki heyelan nedeniyle bir süre önce boşaltılan yapılardan İmam Hatip Lisesi'nin bir bölümü ile 3 katlı bina çöktü.

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ahmet Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karşıyaka Mahallesi'nde 16 Temmuz'da meydana gelen heyelanla ilgili çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Heyelanın büyük bir alanı tehdit ettiğine dikkati çeken Güngör, "Bugüne kadar mahallede 86 bina boşaltıldı.  Heyelandan 361 kişi olumsuz etkilendi. Bölgede kayma ve çöküntülerin devam etmesi nedeniyle küçük risk dahi olsa evlerin tümünde boşaltılma işlemleri devam ediyor" dedi.

Güngör, heyelan bölgesinde daha önce boşaltılan İmam Hatip Lisesi'nin bir kısmı ile  3 katlı binanın çöktüğünü dile getirerek, tehlike arz eden alanlarda güvenlik tedbirlerinin alındığını ve buralara girişlere izin vermediklerini kaydetti. 

Karayolları ekiplerince Karşıyaka Mahallesi'nde başlatılan yol genişletme çalışmalarının ardından 16 Temmuz'da heyelan meydana gelmiş, bölgede yıkılma tehlikesine karşı binaların tahliye edilmesine başlanmıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar